Hlavní obsah

Sněžení zasáhne většinu republiky, varovali meteorologové

• Aktualizováno

Meteorologové rozšířili výstrahu před sněžením. V noci na pátek a v průběhu pátečního dopoledne může připadnout v některých oblastech až 15 centimetrů mokrého těžkého sněhu. Vedle toho bude v jižních oblastech foukat silný vítr.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 27.02.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Sněžení by mělo zasáhnout většinu území republiky a postupovat bude od čtvrtečního večera od západu. Tam by do půlnoci mohlo napadnout kolem 10 centimetrů sněhu.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha meteorologů před předpokládaným sněžením.

„V jihozápadní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině většinou napadne 4 až 10 centimetrů nového sněhu, na jihozápadě Čech až 15 centimetrů. Na východě Čech, na Moravě a ve Slezsku, s výjimkou jižní Moravy očekáváme od 3 do 7 centimetrů, v Beskydech až 15 centimetrů. V nižších polohách půjde o mokrý těžký sníh. Na horách se budou tvořit sněhové jazyky,” uvedli meteorologové.

Bouře Zehra a Bianca potrápí sever Evropy, do Česka přinesou vítr a sněžení

Počasí

Výstraha před sněžením platí v západní polovině republiky od čtvrtečních 19 do pátečních 6 hodin a na východě od půlnoci do 11 hodin dopoledne. Varování platí pro celou republiku s výjimkou Prahy, Libereckého, Královéhradeckého a částí Ústeckého, Středočeského a Pardubického kraje.

Výstraha před silným větrem zůstává v platnosti od čtvrtečních 22 do pátečních 10 hodin na Vysočině, v Jihočeském, Jihomoravském a částech Plzeňského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám