Hlavní obsah

Rozhraní rozdělí republiku, silnice mohou ráno klouzat

Počasí v příštích dnech bude ovlivňovat frontální rozhraní nad střední Evropou, kvůli němuž bude ve východní polovině republiky výrazně tepleji než na západě. O víkendu je třeba počítat s četnými srážkami, které budou ve vyšších polohách sněhové. V neděli ráno může řidiče v Čechách potrápit náledí, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Záznam: Aktuální záběry z panoramatických kamer 7. 11. 2019 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude v Čechách zpočátku oblačno až polojasno s ojedinělými mlhami. Na východě bude oblačnosti více, a je proto třeba počítat s přeháňkami. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi 9 a 13 stupni.

V pátek bude zprvu stále převládat polojasno, postupně bude od západu přibývat oblačnosti a přidá se déšť. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 stupně, přes den vystoupají na 9 až 13. Chladněji bude na západě Čech, kde by se měla odpolední maxima pohybovat pouze kolem 5 stupňů.

Deštivé dny ještě chvíli vydrží, listopad bude spíš teplý

Počasí

V sobotu se již bude projevovat frontální rozhraní. V Čechách budou ráno teploty klesat na 8 až 4 stupně, na Moravě a ve Slezsku to bude 10 až 6 stupňů. „Přes den bude převážně zataženo či oblačno s deštěm, který bude v polohách nad 800 metrů nad mořem přecházet ve sněžení,” uvedla Honsová. Nejvyšší teploty v Čechách se dostanou na 6 až 10, na východě na 11 až 15 stupňů. Na Moravě a ve Slezsku však bude pocitovou teplotu snižovat čerstvý vítr.

Foto: David W Cerny, Reuters

Ilustrační foto

Nedělní ráno bude chladné. V Čechách, kde budou teploty klesat k 2 až -2 stupňům, se může ojediněle objevit náledí a meteorologové očekávají rovněž četné mlhy. Na Moravě a ve Slezsku budou teploty klesat na 4 stupně až 0. Přes den bude nejčastěji oblačno až polojasno, na západě s odpoledními maximy mezi 5 a 9 stupni. Na Moravě a ve Slezsku se teploty dostanou až k 11 stupňům Celsia.

Zataženo s deštěm bude i v pondělí. V polohách nad 800 metrů se znovu může objevit sněžení. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 stupně, přes den vystoupají na 5 až 9 v Čechách a až ke 12 stupňům na východě.

Podobný charakter počasí vydrží minimálně do středy. Musíme se připravit na oblačné počasí s občasným deštěm. V Čechách s odpoledními teplotami kolem 10 stupňů, na východě může být až kolem 14 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám