Hlavní obsah

Přijde slunečný víkend, příští týden bude až 18 stupňů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes Českou republiku budou v závěru pracovního týdne přecházet jednotlivé frontální systémy. Ve čtvrtek to bude teplá fronta, již v pátek ji nahradí fronta studená. Za ní se k nám rozšíří oblast vysokého tlaku vzduchu s teplým jihozápadním prouděním. Víkend tak nabídne slunečné počasí a příjemné, byť již spíše podzimní teploty, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 14.10. 2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převládat oblačno až zataženo, v Čechách většinou s deštěm či přeháňkami. Na Moravě a ve Slezsku by mělo být oblačnosti méně a zatáhne se tam až večer. Odpolední teploty budou šplhat k 7 až 11 °C.

V pátek bude převážně oblačno až zataženo, místy s přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C, odpoledne se dostanou na 11 až 15 °C.

„Podprůměrné teploty tohoto týdne nám vynahradí denní délka slunečního svitu, která se v neděli bude šplhat i přes 8 hodin,” uvedla Honsová.

V sobotu by mělo převládat polojasno, na horách oblačno, místy s přeháňkami. Ranní minima setrvají mezi 6 a 2 °C, odpolední se dostanou na 9 až 13 °C. Ráno se mohou objevovat mlhy či nízká oblačnost a vyloučeny nejsou ani přízemní mrazíky.

V neděli bude jasno až polojasno. Místy opět mlhy nebo nízká oblačnost,” konstatovala Honsová s tím, že ranní minima budou klesat na 4 až 0 °C a přízemní mrazíky budou četnější. Přes den se teploty dostanou na 10 až 14 °C.

V pondělí bude pokračovat počasí se zmenšenou oblačností. Bude jasno až polojasno, ráno místy s mlhami či nízkou oblačností a opět i četnými přízemními mrazíky. Minimální teploty klesnou na 5 až 1 °C. Odpolední vystoupají na 11 až 15 °C.

V úterý bude polojasno až oblačno. Ráno se místy budou objevovat mlhy a teploty budou klesat na 5 až 1 °C, opět s rizikem četných přízemních mrazíků. Odpolední teploty vystoupají na 13 až 17 °C.

Na Sněžce napadl první sníh nadcházející zimy

Domácí

Ve středu by již mělo být oblačnosti více, převážně tedy polojasno až oblačno, místy doprovázené přeháňkami. Ranní minima budou klesat na 7 až 3 °C a místy se budou objevovat mlhy či nízká oblačnost. Denní maxima by měla atakovat 14 až 18 °C.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám