Hlavní obsah

O víkendu bude horko a dusno jako v prádelně

Novinky, jas

O víkendu se můžeme letos poprvé dočkat tropických teplot. Připravit se však musíme především na četné bouřky, přeháňky a vysokou vlhkost vzduchu, kvůli níž bude pobyt venku připomínat spíše návštěvu prádelny. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 11.6.2020Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude zpočátku dne oblačno až zataženo s občasným deštěm a na jihozápadě bychom se mohli dočkat i polojasné oblohy. Nejvyšší odpolední teploty se dostanou na 20 až 24 stupňů. Na severu a severovýchodě se budou objevovat bouřky.

Polojasno by mělo být i v pátek, byť po ránu se často setkáme s mlhami. Odpoledne by se měla zejména na severu a severovýchodě území vytvářet kupovitá oblačnost, kterou budou místy doprovázet přeháňky či bouřky. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 stupňů, přes den vystoupají na 23 až 27 stupňů, přičemž pocitová teplota bude ještě vyšší.

Foto: Profimedia.cz

O víkendu bude horko, ale přijdou další bouřky.

„V sobotu bude převládat polojasno, ráno se ojediněle objeví mlhy. Přes den se bude vytvářet kupovitá oblačnost a budou se vytvářet bouřky, které mohou být silné a doprovázené přívalovými srážkami,” uvedla Honsová s tím, že odpolední maxima vystoupají na 25 a 29 stupňů a pocitově budou odpovídat spíše 35 stupňům. Ráno budou teploty klesat na 16 až 12 stupňů.

Polojasno až oblačno by mělo převažovat i v neděli. Opět je třeba počítat s četnými bouřkami, které mohou být znovu silné a doprovázené přívalovými dešti. Ranní minima klesnou na 18 až 14 stupňů, denní maxima vystoupají na 25 až 29.

V pondělí by se měly bouřky vytvářet místy, neboť počasí u nás ovlivní brázda nízkého tlaku vzduchu. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 stupňů, přes den se budou pohybovat mezi 22 až 26 stupni.

V úterý a ve středu bude převládat polojasno až oblačno, místy se objeví přeháňky a ojediněle i bouřky. Ranní minima setrvají mezi 16 a 12 stupni, přes den se teploty dostanou na 22 až 26 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám