Hlavní obsah

Mlhavého příkrovu se hned tak nezbavíme

Novinky, Jaroslav Soukup

Počasí s nízkou inverzní oblačností, se kterým se setkáváme na většině území republiky již několik dní, bude pokračovat i nadále. V pátek jej dočasně naruší přecházející studená fronta, která ojediněle přinese i přeháňky. Novinkám to sdělila Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamerVideo: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně pokračovat zataženo s nízkou oblačností. Ojediněle, zejména na horách může být i jasno či polojasno. Objevit se může i mrholení. V noci teploty klesnou na 4 až 0 °C. Přes den se dostanou na 5 až 9 °C.

V pátek bude převážně zataženo nízkou oblačností a mlhavo, postupně bude docházet k přibývání frontální oblačnosti a ojediněle se objeví déšť. Odpoledne a večer může ojediněle být i polojasno,” popsala Honsová, podle níž se opět může objevit i mrholení. V noci se minima dostanou na 4 až 0 °C, přes den vystoupají na 6 až 10, v Čechách i 12 °C.

V sobotu ráno bude již opět převážně zataženo s nízkou oblačností s nejnižšími teplotami mezi 5 a 1 °C. Během dne bude přechodně i polojasno až oblačno, ojediněle s přeháňkami nebo slabým deštěm a teplotami mezi 9 a 13 °C.

V neděli bude velmi podobně. Zatažené počasí s nízkou oblačností může odpoledne ojediněle vystřídat i polojasná obloha. Ojediněle se opět může objevit mrholení. V noci minima klesnou na 4 až 0 °C.

V pondělí bude převažovat oblačno až zataženo, místy s deštěm či přeháňkami, které mohou být v horských oblastech smíšené. Ráno se opět objeví četné mlhy a teploty klesnou na 4 až 0 °C. Přes den se maxima vyšplhají na 6 až 10 °C.

V úterý a ve středu bude převážně oblačno až zataženo s ranními mlhami a nízkou oblačností. V noci budou teploty klesat na 4 až 0 °C, přes den se mohou maxima vyšplhat na 5 až 9 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám