Hlavní obsah

Listopad přinese zlom, slunečné počasí skončí

Zatímco do konce týdne si budeme užívat slunečné počasí s příjemnými teplotami atakujícími až 16 °C, v pondělí dorazí se začátkem listopadu vlnící se studená fronta. Ta přinese jednak zvýšenou oblačnost a pak také srážky, které budou v horských oblastech sněhové. Novinkám to sdělila meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 28.10.2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude jasno s odpoledními teplotami mezi 12 a 16 stupni. Na Českomoravské vrchovině bude během dne vítr zesilovat, nárazy budou mít rychlost kolem 50 kilometrů v hodině.

Páteční ráno i rána po oba víkendové dny budou místy doprovázet mlhy či nízká oblačnost. Teploty budou klesat na 7 až 2 °C, při jasné obloze k -1 °C.

Přes den by mělo převládat jasno nebo skoro jasno s odpoledními teplotami mezi 12 a 16 °C. Na Českomoravské vrchovině je opět třeba počítat s čerstvým větrem.

V sobotu bude jasno či skoro jasno, ráno opět místy s mlhami, které se ojediněle mohou udržet po celý den. Po ránu naměříme teploty mezi 7 až 2 °C, při jasné obloze až -1 °C. Odpolední teploty se dostanou opět na 12 až 16 °C, při mlze to bude jen kolem 8 °C.

V neděli bude přes den jasno nebo skoro jasno. Po ránu se opět místy objeví mlhy nebo nízká oblačnost. Postupně bude od západu docházet k přibývání vysoké frontální oblačnosti,” konstatovala Honsová.

Ranní minima klesnou na 7 až 2 °C, při jasné obloze k -1 °C. Přes den by se teploty měly pohybovat mezi 10 a 15 °C.

Změna počasí se naplno projeví v pondělí, kdy bude nejčastěji oblačno až zataženo, od západu s občasným deštěm či přeháňkami.

Na východě zůstane zpočátku dne ještě jasno či skoro jasno. Ranní minima klesnou na 7 až 3 °C, odpolední vystoupají na 10 až 14 °C.

Příjemný říjen se přelomí do studeného listopadu

Počasí

Oblačno až zataženo bude rovněž v úterý. Občas je třeba počítat s deštěm či přeháňkami, které na vrcholcích hor mohou být smíšené. Ráno teploty spadnou na 7 až 3 °C, odpoledne se dostanou na 8 až 12 °C.

Změnu nepřinese ani středa, kdy je opět třeba počítat se zataženou oblohou, deštěm či přeháňkami i s tím, že ve vrcholových partiích hor se bude jednat o srážky smíšené či sněhové. Ranní minima zůstanou mezi 7 a 3 °C, odpolední teploty setrvají mezi 8 a 12 °C.

Foto: Warnack Thomas, ČTK

Ilustrační foto

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám