Hlavní obsah

Letní teploty vydrží ještě dva dny

Novinky, jas

Počasí s letními teplotami vydrží do středy, kdy se přes naše území bude přesouvat Roland, přesněji tlaková níže, kterou takto pojmenovali němečtí meteorologové. Po zbytek týdne se odpolední maxima budou pohybovat nejčastěji kolem 20 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 13.9.2021Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

V pondělí by mělo převládat polojasno, na severu a severovýchodě území až oblačno. Ojediněle se tam mohou objevit přeháňky či bouřky. Nejvyšší teploty se dostanou na 21 až 25 °C.

Úterý bude nejslunečnějším dnem celého týdne – délka slunečního svitu se zastaví až na 11 hodinách. Bude jasno až polojasno. Po ránu se ojediněle budou tvořit mlhy nebo nízká oblačnost,” shrnula Honsová, podle níž ranní minima klesnou na 13 až 9 °C, zatímco odpolední teploty vystoupají na 22 až 26 °C.

Změnu počasí přinese ve středu přechod studené fronty. Oblačnosti začne od západu přibývat odpoledne. K dešti či přeháňkám se ojediněle přidají i bouřky. Ráno teploty budou klesat ke 14 až 10 °C, přičemž se ojediněle mohou tvořit mlhy či nízká oblačnost. Odpolední maxima budou před přechodem fronty šplhat k 23 až 27 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno, místy se opět vyskytnou přeháňky a ojediněle i bouřky. „Postupně bude od západu docházet k ubývání oblačnosti na polojasno. Ranní teploty budou klesat na 14 až 10 °C. Odpolední vystoupají k 19 až 23 °C, na východě ještě naměříme kolem 25 °C,” doplnila Honsová.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix, Reuters

Po ránu se v týdnu mohou tvořit mlhy. Ilustrační foto

Polojasno až oblačno s ojedinělými přeháňkami slibuje předpověď na pátek. Ranní minima se dostanou na 14 až 10 °C, přičemž opět se ojediněle budou objevovat mlhy či nízká oblačnost. Odpoledne se rtuť teploměru zastaví na 19 až 23 °C.

V Evropě bylo letošní léto nejteplejší, v Česku zaúřadoval chladnější srpen

Domácí

Výhled na víkend slibuje převládající polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle budou objevovat přeháňky. Ráno teploty klesnou na 11 až 7 °C, aby se přes den dostaly na 18 až 23 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám