Hlavní obsah

I přes sobotní ochlazení si užijeme mariánské léto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející víkend bude ve znamení příjemných teplot a mariánského léta, které dle pranostik připadá na období kolem čtvrtečního svátku Marie. Nic na tom nezmění ani sobotní přechod slabé studené fronty, která srazí teploty k hranici 20 stupňů Celsia, neboť v dalších dnech se znovu oteplí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 12.9.2019Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek bude převážně jasno či skoro jasno, místy s ranními mlhami. V odpoledních hodinách se na severu a severozápadě území bude vyskytovat vysoká frontální oblačnost, kterou mohou ojediněle doprovázet přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty vystoupají na 20 až 24 stupňů.

Pátek bude nejteplejším dnem tohoto týdne. Převládat bude jasno či polojasno, ojediněle s ranními mlhami. Ráno teploty klesnou na 12 až 8 stupňů, přes den se dostanou na 22 až 26 stupňů,” uvedla Honsová. Připomněla, že v roce 2016 překračovaly teploty 13. září hranici 30 stupňů.

Večer se od severozápadu začne na naše území nasouvat studená fronta, která se naplno projeví v sobotu, kdy bude převládat oblačno až polojasno s ojedinělými přeháňkami. Ráno teploty klesnou na 12 až 8, přes den vystoupají na 16 až 20 stupňů. V průběhu odpoledne bude ubývat oblačnosti na skoro jasno.

V neděli se ráno mohou objevit ojediněle přízemní mrazíky, neboť díky malé oblačnosti budou teploty klesat na 7 až 3 stupně, odpoledne se teploty díky minimální oblačnosti vyhoupnou na 19 až 23 stupňů.

V pondělí by měly teploty po rozplynutí ranních mlh znovu šplhat k 22 až 26 stupňům a opět by mělo převládat jasno či polojasno. V dalších dnech bude podobně, s nejvyššími teplotami kolem 20 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám