Hlavní obsah

Hrozí silné bouřky a vydatné deště, varují meteorologové

• Aktualizováno

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v úterý varoval před vydatnými dešti a silnými bouřkami, které mohou v úterý a ve středu zasáhnout ČR. Ojediněle může napršet až kolem 50 milimetrů srážek.

Foto: Martin Havelka, Novinky

Výstraha ČHMÚ před předpokládaným deštěm.

Článek

„Od úterního odpoledne do středečního rána se může místy v Čechách, na Českomoravské vrchovině a na severozápadě Moravy a Slezska vyskytnout vydatný déšť, při kterém naprší 10 až 30 milimetrů, ojediněle kolem 50 milimetrů, a to i za kratší dobu,” varovali meteorologové, podle nichž na severovýchodě republiky bude déšť zesilovat až v úterý večer.

Ve východní polovině území se vedle toho mohou v průběhu večera a noci na středu vyskytovat silné bouřky. Mohou je doprovázet vydatné srážky kolem 30 milimetrů, krupobití a poryvy větru.

S vydatnými srážkami je třeba počítat od úterního odpoledne až do středečního rána v Praze, na Vysočině, ve Středočeském, Jihočeském, Plzeňském, Libereckém, Pardubickém, Královéhradeckém, Olomouckém a Moravskoslezském kraji.

Varování před bouřkami se vztahuje na Jihomoravský, Zlínský, Olomoucký a Moravskoslezský kraj od úterního podvečera do středečního rána.

Reklama

Výběr článků

Načítám