Hlavní obsah

Foukat bude dál, teploty ale zůstanou vysoko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Větrné počasí s nadprůměrnými teplotami bude pokračovat i v dalších dnech. Přes naše území se budou přesouvat jednotlivé frontální systémy a převládat bude oblačné počasí s občasnými srážkami. Odpolední maxima se po zbytek týdne budou pohybovat kolem 10 °C, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živák: Aktuální záběry z panoramatických kamer 17.2. 2022 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Ve čtvrtek se mohou nárazy větru pohybovat až kolem 110 kilometrů v hodině. Slábnout by měly večer. Přes den bude převážně oblačno až zataženo s přeháňkami, přičemž na přecházející studené frontě se  mohou objevovat i bouřky. Odpolední maxima se dostanou na 8 až 12, na jihu Moravy až 15 °C.

V pátek bude zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na horách srážky sněhové. Jen přechodně polojasno. Ranní teploty budou klesat na 5 až 1 °C, denní teploty vystoupí na 7 až 11 °C,” uvedla Honsová s tím, že již během odpoledne a večera začne opět výrazně zesilovat vítr.

V sobotu bude opět zpočátku převážně oblačno, místy s deštěm, na horách se sněžením. Přes den se dočkáme i polojasné oblohy a přeháňky by již měly být pouze ojedinělé. Ranní minima se budou pohybovat mezi 6 a 2 °C, přes den se teploty dostanou na 6 až 10 °C. I nadále bude foukat silný vítr.

Oblačné počasí vydrží i v neděli. Ráno teploty klesnou na 3 až –1 °C a v průběhu dne  začne opět přibývat oblačnost, přičemž se přidají srážky. Odpolední teploty se dostanou na 6 až 10 °C a stále bude foukat silný vítr.

Německo ochromil vichr, v Polsku je první mrtvý

Evropa

V pondělí bude převládat zataženo s občasným deštěm a přeháňkami, které  budou od vyšších poloh sněhové. Ráno teploty klesnou na 6 až 2 °C, přes den vystoupí na 6 až 10 °C. Nezbavíme se ani silného větru.

V úterý a ve středu bude pokračovat oblačné počasí s přeháňkami, které mohou být od středních poloh sněhové. Ranní minima by se měla pohybovat po oba dny kolem nuly, odpolední vystoupají na 4 až 8 °C. Stále by mělo pokračovat počasí s čerstvým větrem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám