Hlavní obsah

Bouřek se nezbavíme, ale teploty půjdou dolů

Novinky, jas

Proměnlivé počasí s přeháňkami a bouřkami bude pokračovat i v závěru týdne. Srpen, který začíná v neděli, přinese mírné ochlazení, bouřek se nicméně nezbavíme, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 29.7. 2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

Za proměnlivým počasím budou výběžky vyššího tlaku vzduchu, které se budou střídat s brázdami nízkého tlaku vzduchu.

Ve čtvrtek bude převažovat oblačno až polojasno. Při přechodně zvětšené oblačnosti se ojediněle vyskytnou i přeháňky. Nejvyšší teploty se dostanou na 24 až 28, na Moravě a ve Slezsku až na 30 °C.

„V pátek a o víkendu musíme zejména na jihu a východě území počítat s přeháňkami nebo deštěm, místy i s bouřkami, ojediněle i silnými – počasí tam ovlivní vlnící se studená fronta,” připomněla Honsová.

V pátek tak bude převážně oblačno až polojasno, na jihovýchodě místy s deštěm, přeháňkami či bouřkami, které ojediněle budou i silné. Ráno teploty klesnou na 17 až 13 °C, odpolední maxima vystoupají na 25 až 29 °C.

Sobota přinese oblačno až polojasno, místy déšť, přeháňky a bouřky. Ranní minima se budou pohybovat mezi 17 a 13 °C, odpolední teploty vystoupají na 23 až 27°C.

V neděli bude oblačno, na jihu a východě území až zataženo. Místy se objeví déšť, přeháňky a bouřky. Ranní minima zůstanou mezi 17 a 13 °C, odpolední vystoupají na 20 až 24 °C,” uvedla Honsová.

Jako když prší kameny. Italové ukázali další záběry devastujícího krupobití

Evropa

Přechodné ochlazení vydrží i v úvodu příštího týdne. V pondělí oblačné až polojasné počasí doplní ojedinělé přeháňky. Ráno teploty klesnou na 16 až 12 °C, odpolední se dostanou na 19 až 23°C.

Rovněž v úterý bude převládat počasí se zvětšenou oblačností, místy s přeháňkami, případně bouřkami. Ráno teploty klesnou na 14 až 10 °C, odpolední vystoupají na 20 až 24 °C.

Polojasno až oblačno, místy se srážkami či bouřkami očekávají modely i ve středu. Ranní minima se budou pohybovat mezi 16 a 12 °C, odpolední teploty se dostanou na 21 až 25 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám