Hlavní obsah

Policie a Vánoce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vánoční svátky by každý rád prožil klidně, ale u některých povolání to zkrátka nejde. Na policii se musí pracovat nepřetržitě a Vánoce se projevují maximálně ve výzdobě kanceláře.

Foto: David Blahut

GulášFest Baška - vaříme

Článek

"Je to stejné jako v každé práci, kde se pracuje na směny. Policisté musí být stále v pohotovosti. V kanceláři si můžou ozdobit stromeček a manželky jim většinou na Štědrý den do práce přinesou kapra a salát," říká policejní mluvčí Eva Miklíková.

Bohužel se před svátky i o svátcích krade stejně jako jindy, takže policisté mají stále co dělat. Každý rok se opakují nájezdy kapsářů na obchodní centra a dokonce se objevují i bankovní loupeže. V bankách se točí více peněz a řidiči obrněných aut s bankovkami a mincemi musí v závěru roku do terénu častěji.

Banky také policii v době Vánoc žádají o speciální ochranu. Zvyšují se bezpečnostní opatření, a tak několik policistů stráví svátky v civilním převleku v bankovních pobočkách.

Jak vypadá Štědrý den u dopraváků, prozradil Novinkám mladý policista, který si nepřál být jmenován: "Jsme trochu hodnější. Já třeba nedávám nikomu pokuty, snažím se to řešit domluvou. Ani šéfové o Vánocích moc neprudí, dělá se jen to nejnutnější. Někdy se koná noční akce kvůli alkoholu, ale výsledky nijak nevybočují z průměru. Je to vlastně úplně normální den."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám