Hlavní obsah

Vytvořil světový rekord v chození po hospodách, játra ale ušetřil

Osmačtyřicetiletý Angličan Matt Ellis je milovníkem barů a hospod. Rozhodl se tak vytvořit světový rekord v nejvyšším zaznamenaném počtu navštívených podniků během 24 hodin. Podařilo se mu vypít jeden nápoj v každé z 51 hospod, většina drinků ovšem byla nealko.

Foto: Profimedia.cz

Matt Ellis navštívil 51 hospod za osm hodin a 52 minut.

Článek

Ellis vyrazil na cestu po hospodách v anglickém městě Cambridge poté, co se vydatně nasnídal. Za necelých devět hodin stihl navštívit 51 podniků. Podmínkou platného pokusu bylo vypít v každé hospodě alespoň jeden nápoj o objemu 125 mililitrů. Nebylo však stanoveno, že se musí jednat o nápoj alkoholický, celkem si tak dopřál pintu piva jen ve čtyřech nálevnách.

„Před lety bych to možná zkusil s alkoholickými nápoji, dnes už ale víc myslím na svoje zdraví. Dával jsem si většinou sodovku,” uvedl Ellis.

Natočil deset piv a vyběhl s nimi tři patra za minutu a půl

Muži

V každé hospodě strávil v průměru čtyři minuty, po celou dobu měl s sebou doprovod, který na jeho hospodskou pouť dohlížel. Komisaři z Guinnessovy knihy rekordů mají platnost pokusu oficiálně potvrdit do devíti týdnů.

„Celé to bylo o tom, že jsem chtěl podpořit hospody po náročné situaci během pandemie. Snad díky mému pokusu lidé vyrazí do oblíbené hospůdky a pomůžou jejich provozovatelům,” dodal Ellis, jenž zakončil trať v rodném městě Saint Neots nedaleko Londýna.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám