Hlavní obsah

V USA vytvořili pivo, které upozorňuje na nebezpečí hurikánů

Originálním způsobem se snaží zvýšit povědomí o sezoně hurikánů a nebezpečí s tím souvisejícím v americkém státě Jižní Karolína. Zástupci tamního okresu Dorchester County spojili síly s pivovarem Tradesman Brewing Company a vytvořili pivo, které tamní obyvatele upozorňuje na všechna rizika, jež jsou s hurikány spojena.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Přemýšlel jsem o zajímavých způsobech, jak tu zprávu dostat ven. Aby se zajímali i dospělí,” řekl agentuře United Press International odborník na mimořádné události z Dorchesteru David Amann.

Pivo s osvětou vzniklo díky partnerství okresu Dorchester County a pivovaru Tradesman Brewing Company v Charlestonu. Nese název Know Your Zone a je v prodeji ve vybraných lokálních obchodech s potravinami.

A jak informace o hurikánech zlatavý mok zákazníkům předává? Každá plechovka obsahuje QR kód, který při naskenování pomocí chytrého telefonu zobrazí webové stránky, kde je krok za krokem vysvětleno, jak se před, při a po přírodním živlu chovat, aby byl člověk v bezpečí.

„Webové stránky lidi naučí, jak obstarat nouzovou zásobu, jak vytvořit nouzový plán pro celou rodinu, jak najít zónu pro evakuaci. Přímo na plechovce jsou všechny potřebné informace, jednoduše dosažitelné prostřednictvím telefonu,” vysvětlil pro společnost AccuWeather Amann, který doufá, že podobný nápad využijí i ostatní okresy.

V Singapuru uvařili pivo z recyklované vody z kanalizace, chutná prý dobře

Muži

„Nesnažíme se, aby to byla čistě věc Dorchesteru. Jsme rádi, že se tato iniciativa lidem líbí a doufáme, že inspiruje i další oddělení krizového řízení,” uzavřel.

Sezona hurikánů v Jižní Karolíně každoročně trvá zhruba od začátku června do konce listopadu.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám