Hlavní obsah

Trend bizarních plnovousů může prý sloužit jako vynikající ochrana před nechtěným těhotenstvím

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ať hodí kamenem ten, kdo při holení nezkoušel vytvořit na své mužné tváři nějaký ten legrační tvar vousů. Většinou ale novota neopustí ani koupelnu, natož domov. Nyní se nicméně zdá, že jeden trend se ve světě skutečně ujal. Je jím typ plnovousu zvaný „opičí ocas”.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Během karantény řada lidí hodně experimentuje. Zavřená kadeřnictví a holičství nutí muže, aby o svoje vlasy a vousy pečovali sami, a to logicky vede k někdy až bizarnímu zevnějšku.

Dokládá to i fakt, že se ve světě poměrně hojně rozšířil nový typ plnovousu, který připomíná zakroucený opičí ocas. Jeho vytvoření není nikterak složité, stačí trocha přesného pohybu strojkem či břitvou, jednu stranu tváře prakticky celou oholit a na druhé vytvořit zmíněný ocas.

K průkopníkům zvláštní úpravy vousů patří mimo jiné i americký baseballista Mike Fiers, který s „opičím ocasem” vyrukoval už na konci roku 2019. Na sociálních sítích se od té doby začal šířit trend, kdy muži upravují svoji tvář velmi podobně.

Jak už tomu u podobných trendů bývá, jedni jsou z novinky nadšení, druzí jen nevěřícně kroutí hlavou. Jak vtipně glosuje jeden z komentujících na Twitteru: „Takový opičí ocas skvěle poslouží jako ochrana před nechtěným těhotenstvím.”

„Je vidět, že všichni už potřebujeme vakcínu a dostat se z téhle situace, protože jinak se úplně zblázníme,” komentuje trend další z odpůrců. Zastánci opičího ocasu se však evidentně odradit nenechají a sociální sítě plní jeden ocásek hezčí než druhý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám