Hlavní obsah

Švýcarský vinař v horách ukryl tekutý poklad pro turisty

Novinky, nčs

Rádi chodíte po horách a skleničkou vína také nepohrdnete? Pak máte jedinečnou možnost spojit obě záliby dohromady. Ve švýcarských Alpách se totiž díky tamnímu vinaři ukrývá stovka lahví vína, která čeká na šťastné nálezce.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Nedaleko města Sion se mezi alpskými vrcholky nachází vinařství La Petite Saviésanne, které provozuje Gaël Roten. „Mám dvě vášně - hory a víno. V poslední době však kvůli pracovnímu vytížení nemám na turistiku tolik času, kolik bych si představoval,” vysvětluje vinař.

Roten se rozhodl, že když sám nemůže šplhat po Alpách, alespoň zpříjemní ostatním turistům jejich toulky. Stovku lahví ze svého vinařství rozmístil po okolí a nijak zvlášť dobře „ukryté” poklady čekají na své nálezce. S hledáním lokací pro vína mu pomohli dobrovolníci. „Zhruba patnáct lidí, kteří však nedostali přesné instrukce, takže ty lahve mohou být kdekoliv, klidně i ve výšce čtyř tisíc metrů nad mořem,” říká.

Jednu jistotu však „hledači pokladů” mají. Lahve odrůdy malvázie jsou umístěny v zelených boxech a měly by být na strategických místech, jakými jsou různá rozcestí či křižovatky.

Pokud turisté budou úspěšní a víno skutečně objeví, žádá Roten výměnou za lahev fotku z místa, kde byl poklad objeven. „Když nemůžu chodit po horách já, alespoň se podívám, jak to jde ostatním,” dodává vinař, jenž následně fotky zveřejní na sociálních sítích.

Pokud byste opravdu pomýšleli na výlet po Švýcarsku a chtěli jednu z lahví ukořistit, musíte si pospíšit. První lahev totiž byla objevena v neděli necelé tři hodiny po umístění.

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám