Hlavní obsah

Skotský silák pomáhá okolí se sudem národního pokladu

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Whisky a Skotsko, to je nerozlučná dvojka. Když se proto devětapadesátiletý Skot Davy Ballantyne rozhodoval, jaký husarský kousek provede a získá tak prostředky pro charitu, whisky u toho nesměla chybět. Nakonec s 50 kilogramů vážícím sudem whisky obchází celý ostrov Arran, odkud sám pochází.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Skot obchází ostrov Arran s padesátikilovým sudem whiskyVideo: Reuters

 
Článek

Na cestu dlouhou 112 kilometrů se Ballantyne vydal minulé pondělí a s přestávkami ji plánuje zvládnout za deset dní chůze. Před sebou celou cestu tlačí sud s whisky, což podle jeho slov symbolizuje útrapy lidského života.

Na cestě se nevyhýbá ani náročným přírodním podmínkám. Musí sud dostat přes řeku, jde v dešti a těžkém terénu drsného skotského ostrova. Ballantyne prostřednictvím pochodu vybírá finanční prostředky, které jsou určeny pro organizaci starající se o psychicky nemocné lidi.

Nejstarší lahev koňaku si uchovává chuť i po 258 letech ve sklepě

Muži

Ostatně není to poprvé, kdy se Skot rozhodl pomoci. Při první výzvě vynesl 120kilogramovou kovadlinu na vrchol hory Goatfell, před dvěma lety pak vystoupal na horu Ben Nevis (nejvyšší horu Skotska) s 60 kilogramy řetězů, které měl okolo sebe ovázané. První dva výkony zasvětil pomoci lidem s cukrovkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám