Hlavní obsah

Přezka na pásek stojí více než luxusní dům

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přezdívají mu „švýcarské hodiny světa přezek”, ale pravděpodobně byste si na něj museli brát celoživotní hypotéku. Roland Iten Calibre R822 Predator je totiž vyrobený z 18karátového bílého zlata, titanu a je osazený 387 diamanty o celkové hmotnosti 14,15 karátu. Vada na kráse? Asi jen cena, která činí v přepočtu 12,3 miliónu korun.

Foto: Roland Iten

Calibre R822 Predator

Článek

Vysoce moderní součást tohoto módního kousku se skládá celkem z úctyhodných 167 dílů, přičemž celý mechanismus má samočisticí funkci. Hned čtyři bezpečnostní prvky pak zabraňují té značně děsivé možnosti, že by se přezka z kalhot uvolnila.

Honosný doplněk od designéra Rolanda Itena váží 145 gramů a jen hodnota samotného zlata činí 90 gramů. Přezka podle svého tvůrce navíc nabízí dvě pozice. Jednu volnější pro sezení či řízení a jednu pevnější pro chůzi či dokonce sportování.

Navzdory velmi vysoké ceně bude muset kupec přezky počítat také s koupí samotného pásku, ten se totiž s přezkou nedodává. A vyrobeny budou pouhé tři kusy. Iten, sídlící v Ženevě, však očekává, že se bez problémů prodají.

BEZ KOMENTÁŘE: Další super luxusní spona The Calibre R8 Mk II Series Video: Roland Iten Mechanical Luxury

Iten navrhl první podobnou mechanickou přezku v roce 2003 a jeho práci inspiroval moderní věk parních strojů a letadel. Jak často rád uvádí, jeho produkty musejí být nejen krásné, ale i funkční.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám