Hlavní obsah

Nesymetrická jachta fotbalového magnáta je na prodej, vyjde na tři čtvrtě miliardy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jachta Asean Lady, která je v současné době majetkem čínsko-malajského podnikatele a filantropa Vincenta Tana, je na prodej. Majestátní plavidlo může být vaše za 30,5 milionu eur, tedy v přepočtu za 783 milionů korun.

Foto: Profimedia.cz

Vincent Tan

Článek

Nesymetrická jachta měří 88 metrů a na palubě poskytuje skutečně množství luxusních výdobytků. Pojme až 18 hostů, kteří najdou soukromí v prostorných kajutách, z nichž největší má 160 metrů čtverečních a k dispozici má vlastní balkon i kancelář. Návrhářem netradiční jachty je Ian Mitchel, jehož inspirovalo tradiční bambusové plavidlo „praos”, které má právě nesymetrickou konstrukci.

Asean Lady vyrobená v roce 2004 se může díky motoru o výkonu dvou tisíc koní plavit rychlostí až 28 kilometrů v hodině. O její stabilitě navíc vypovídá i test, kterému byla podrobena v prosinci roku 2004, kdy kotvila v thajském Phuketu, kde „ustála” ničivou vlnu tsunami.

Pokud by vás zajímalo, zda na jachtě nebudete mít problém s parkováním vaší helikoptéry, pak je pro vás dobrou zprávou, že je Asean Lady vybavena heliportem. Kromě toho nabízí také širokou škálu příslušenství včetně vodních skútrů, nesmí chybět ani dlouhý bar.

Superjachta poháněná sluncem je inspirována vikinskými plavidly

Muži

Pokud tedy můžete postrádat tři čtvrtě miliardy a dalších zhruba 100 milionů korun na roční provoz jachty, prozkoumejte nabídku Raffles Yacht Group, která prodej zprostředkovává. Mezi přáteli pak můžete říkat, že jste si pořídili jachtu, kterou před vámi vlastnil podnikatel, jenž je mimo jiné majitelem několika fotbalových klubů (Cardiff City, FK Sarajevo, KV Kortrijk či Los Angeles FC) a ve značné míře se věnuje také filantropii.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám