Hlavní obsah

Nadšenec pro létání si v lese udělal dům z boeingu

Novinky, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za svých sto tisíc dolarů (asi dva milióny korun) si Američan Bruce Campbell nepořídil žádné trapné dva plus jedna, nýbrž velmi neobvyklé bydlení. Peníze totiž podle deníku Die Welt vrazil do vyřazeného Boeingu 727, který se stal jeho lesním sídlem.

Foto: Profimedia.cz

Bruce Campbell v kokpitu svého boeingu

Článek

Od mládí jej prý fascinovala vrakoviště, kde končily staré stroje. Zřejmě na jednom z nich narazil na vyřazené dopravní letadlo a opět ho uvedl do provozu, i když k poněkud jiným účelům, než je létání.

Stroj, zakoupený před patnácti lety, si elektroinženýr přestavěl a umístil ho uprostřed lesa nedaleko oregonského Portlandu. Už tam takhle žije asi deset let. Nejdříve však musel investovat ještě dalších 120 tisíc dolarů a spoustu hodin práce do úprav.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Boeing 727 ukrytý v lese u Portlandu

Až pak se mu pod rukama vyloupl kvartýr se stovkou čtverečních metrů. Čtyřiašedesátiletý technik a milovník létání na malých strojích se při úpravách snažil, aby co nejvíce udržel dojem, že i doma se jeho život odehrává vysoko nad mraky.

V čítárně stále blikají kontrolky

Z interiéru letadla se proto snažil zachovat, co se jen dalo. Do bytu tedy chodí po nástupních schůdcích, jako každý letecký pasažér. A i když vodu bere z přípojky na zemi, putuje tekutina aspoň přes nádrž letadla. I na záchod chodí do původní, leč stále funkční palubní toalety.

Změnám se však stroj úplně nevyhnul. Část sedadel se změnila v pohovku a z pilotní kabiny Campbell udělal čítárnu. Stále v ní však blikají kontrolky přístrojů na palubní desce.

Foto: Profimedia.cz

Uvnitř není místa nazbyt

Život v letadle má ovšem i jisté nevýhody. Campbell spí na rozkládací matraci, k „vaření“ má místo jen v mikrovlnce a je rád, že se mu podařilo najít místo aspoň pro provizorní sprchu. Rád uvítá hosty, ovšem jen pod jednou podmínkou: že se přezují do nabízených papučí a nebudou mu tam nosit špínu zvenčí.

Na svém webu vypráví, co to znamená přestavět letadlo. A také plánuje další podobný kousek. Tentokrát by se mělo jednat o Boeing 747, který chce umístit v Japonsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám