Hlavní obsah

Miliardář má největší jachtu planety

Právo, roš

Azurové vody kolem letoviska Monako začalo brázdit nové superplavidlo – největší jachta na světě, která byla předána ruskému miliardáři Ališeru Usmanovovi (62), třetinovému akcionáři londýnského fotbalového klubu Arsenal FC. Rekordní je jachta co do tonáže, nikoliv do délky.

BEZ KOMENTÁŘE: Časosběrný záznam výstavby 156 metrů dlouhé superjachty DilbarVideo: Lurrsen

 
Článek

Luxusní jachta Dilbar drží primát v tonáži (přes 15 tisíc tun), zatímco délkou 156 metrů zůstává na čtvrté příčce, napsal server MailOnline. Je v ní místo pro desítky hostů, na palubě jsou i dva heliporty.

Dilbar však dost možná disponuje ještě jedním zajímavým rekordem. Aspoň to tedy tvrdí její výrobce, značka Lurrsen. Bazén jachty pojme 180 000 litrů vody. Pro představu - takový objem má bazén o délce 15 metrů, šířce 6 metrů a dvoumetrové hloubce. To by měl být světový rekord.

Foto: Profimedia.cz

Luxusní jachta Dilbar

Cena jachty se odhaduje v přepočtu na 11,7 miliardy korun. Magnát přenesl jméno jachty ze své předchozí - ta ale byla o tři metry kratší.

Usmanov zbohatl investicemi do kovů, telekomunikací a sportu. Podle časopisu Forbes je s aktivy 13,4 miliardy dolarů 73. nejbohatším člověkem na světě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám