Hlavní obsah

Manželku donesl do cíle, její kilogramy vyměnil za piva a peníze

Novinky, Jakub Štěpánek

Manželku a nohy na ramena a rychle k cíli. Takové by mohlo být motto závodu v americkém státě Maine, kde muži musí do cíle donést svoji manželku na ramenou. V tradičním souboji o víkendu obhájili loňské prvenství manželé z Delawaru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Soutěž v nošení manželky na zádech vyhrál podruhé za sebou stejný párVideo: SUNDAY RIVER RESORT, Reuters

 
Článek

Mistrovství Severní Ameriky je jakýmsi předkolem mistrovství světa, které se tradičně koná ve Finsku. V kontinentálním souboji ovládl soutěž Jerome Roehem se svojí manželkou Olivií, kteří zvítězili už vloni, informovala agentura Reuters.

Trasu závodu komplikují přírodní i umělé překážky, výjimkou není, když se muž se ženou na ramenou brodí vodou či blátem. „Milujeme překonávání výzev a zlepšování našich vlastních rekordů,” uvedl v cíli pár, který letos obhájil prvenství, a zároveň překonal o dvě vteřiny loňský rekord.

Když pánové berou ženy a nohy na ramena

Muži

Bývalý hráč amerického fotbalu Jerome, který je v posilovně jako doma a když nemá po ruce manželku, trénuje s pytli plnými písku, se za svůj výkon může těšit na slušnou odměnu.

Vzhledem k tomu, že manželka Olivie váží 114 liber (51 kilogramů), podle pravidel pár získal stejný počet piv, pětinásobek váhy v dolarech (11 600 korun), navíc se dvojice kvalifikovala na příští mistrovství světa ve Finsku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám