Hlavní obsah

Legendární komiks od Marvelu se prodal za desítky milionů

Novinky, nčs

Komiksoví hrdinové provází desítky let nadšence napříč generacemi. Jedno z nejznámějších komiksových vydavatelství - Marvel Comics - funguje již od roku 1939 a právě první vydání legendárních komiksů nyní dostalo nového majitele. Ten si za 80 let starou knihu pořádně připlatil.

Foto: Profimedia.cz

První číslo komiksu se prodalo v aukci za desítky milionů.

Článek

Kupec, jenž si přál zůstat v anonymitě, ve čtvrteční aukci síně Heritage Auctions v americkém Dallasu získal do sbírky opravdu cenný kousek. Kopie prvního vydání komiksového studia, jenž později dalo vzniknout například Iron Manovi, Wolverinovi či Spidermanovi, byla vydražena za 1,26 milionu dolarů (30 milionů korun).

V komiksu se objevují postavy jako Lidská pochodeň, Ka-Zar, Angel či Namor. „Jedná se o skutečně výjimečnou kopii výjimečného komiksu,” uvedl Ed Jaster z Heritage.

Nový rekord

Podle aukční síně byla kopie zakoupena u novinového stánku v Pensylvánii v roce 1939. Kupcem tehdy měl být poštovní dopravce. Od té doby vydání změnilo majitele jen několikrát, naposledy právě ve čtvrteční aukci.

Cena, za niž se komiks vydražil, překonala dosavadní rekord o více než 100 dolarů. Předchozím držitelem prvenství nejdražšího Marvel komiksu bylo vydání se Spidermanem z roku 1962. To se prodalo v roce 2011 za 1,1 milionu dolarů.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám