Hlavní obsah

Lamborghini se bude prohánět i po vodě, uvnitř připomíná supersport

Novinky, nčs

Když se řekne Lamborghini, drtivé většině lidí se zřejmě vybaví luxusní sportovní automobil. Automobilka se však nyní vydala také trochu jinou cestou a ve spolupráci se společností The Italian Sea Group představila limitovanou verzi jedinečné jachty.

Foto: Profimedia.cz

Jachta nese jasný rukopis italské automobilky.

Článek

Jachta s názvem Tecnomar for Lamborghini 63 odkazuje na rok 1963, kdy byla slavná automobilka založena. První, čeho si na jachtě všimnete, je pravděpodobně velmi podobný design, který je fanouškům automobilů známý z modelu Sián FKP 37, tedy prvního hybridního stroje z dílny italské automobilky, jenž byl představen v loňském roce.

Foto: Profimedia.cz

V kokpitu se kapitán bude cítit jako v supersportu.

„Pokud si mám představit Lamborghini na vodě, pak je tohle přesně moje vize,” uvedl Stefano Domenicali, generální manažer Lamborghini. Jachta se nedrží specifického designu pouze co se exteriéru týče.

Foto: Profimedia.cz

Jachta nabízí dostatek komfortu.

Kokpit jachty je rovněž inspirován automobilovým provedením, má integrovanou navigaci, kontrolní systémy, sportovní sedačky a volant. Téměř dvacetimetrové plavidlo je vyrobeno z odlehčených uhlíkových vláken, takže se jeho hmotnost dostala na pouhých 24 tun.

Motor pohání pár dvanáctiválcových motorů s výkonem dvou tisícovek koní, což zaručuje maximální rychlost okolo 110 kilometrů v hodině. Jachta je nyní nabízena zájemcům, kteří by se luxusního plavidla měli dočkat začátkem příštího roku. Cena zatím nebyla oficiálně zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám