Hlavní obsah

Internetem hýbe nová výzva, tentokrát je ale životu nebezpečná

Na sociálních sítích v těchto dnech narazíte s velkou pravděpodobností na takzvanou „Milk Crate Challenge“. Princip populárních videí je jednoduchý. Přejít pyramidu vytvořenou z přepravek, ve kterých se ve Spojených státech rozváží mléko. Pády z nestabilních přepravek ale mohou být velmi nebezpečné, varují lékaři.

Foto: Profimedia.cz

Nový challenge je pořádně nebezpečný.

Článek

Po sociálních sítích kolují dva typy videí, jedním z nich jsou úspěšné pokusy lidí, kterým se povedlo přejít několik schodů vytvořených z přepravek na mléko. Mnohem častější jsou ale případy, kdy pokusy končí bolestivým a děsivě vypadajícím pádem.

Před pokusy varoval nedávno také britský lékař Karan Rangarajan. „Vystavujete se vysokému riziku zranění. Může dojít k poranění hlavy, páteře, zlomení zápěstí, ošklivě zranit vás mohou i samotné plastové přepravky, ze kterých jsou nestabilní schody vytvořeny,“ varoval lékař.

Mezitím se ale internet stále plní neúspěšnými pokusy lidí, kteří jsou v mnoha případech posilněni alkoholem a na přemýšlení o tom, jestli se náhodou není třeba bát zlomeného vazu, není zkrátka čas.

Lékaři ve Spojených státech a Velké Británii už registrují několik případů, kdy do ordinace přišli lidé, kteří utrpěli zranění právě při ztrátě rovnováhy na pyramidě z přepravek. Ostatně na sociálních sítích se dají najít i fotografie, kdy se někteří neúspěšní „horolezci“ sami podělili o své bolístky z „mléčné výzvy“.

Zkrátka a dobře, tohle doma nezkoušejte.

Reklama

Výběr článků

Načítám