Hlavní obsah

Do nejlepších světových barů to mají Češi daleko

Novinky, nčs

Kdo by po náročném dnu v práci nezašel rád do oblíbené hospůdky či baru? Z takové návštěvy však nutně nemusí být jen ranní opice, ale také hodnotný zážitek. Ty nejlepší podniky byly nyní oceněny v každoročním vyhlášení nejlepších světových barů The World´s 50 Best Bars. Mezi padesátkou nejlepších byste však tuzemské bary hledali marně.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Letos se ceny barům z celého světa udělovaly už pojedenácté a v první padesátce se od minulého ročníku objevilo rekordní množství nových jmen. Už před vyhlášením bylo jasné, že žebříček bude mít nového vítěze. Loňská jednička, bar Dandelyan v Londýně, se totiž rozhodl zavřít a majitelé plánují nový projekt.

O uvolněné místo „krále” svedly bary boj a z hlasování 510 odborníků vyšel nejlépe newyorský bar Dante, který ve čtvrti Greenwich Village stojí již 104 let. Poprvé uvítal hosty již v roce 1915 a po kompletní rekonstrukci se o sto let později stal vyhlášeným místem.

„Nemůžeme se cítit více poctěni. Budeme se snažit našim hostům i nadále vytvářet nezapomenutelné zážitky a soustředit se na náš přístup založený na pohostinnosti,” řekl při udílení cen Linden Pride, australský majitel baru, kde se kromě koktejlů servírují také italské speciality.

V první desítce má New York hned trojí zastoupení. Kromě čísla jedna se do popředí dostaly i The NoMad a Attaboy. Překvapením pak je bronzová příčka, kterou obsadil bar Florería Atlántico z Buenos Aires, který si od loňského vydání polepšil o 11 pozic, přesto to na ocenění „skokana roku” nestačilo.

O 28 příček nahoru se totiž dokázal vyšplhat madridský Salmon Guru, jenž obsadil 19. příčku. Mezi stovkou oceněných (organizátoři vyhlašují i druhou padesátku) nefiguruje žádný český bar. Pokud byste se však rozhodli vyrazit si na drink do některého podniku ze žebříčku, nejblíž to budete mít pravděpodobně do mnichovského Schumann's, který obsadil 34. místo.

TOP 10 BARŮ SVĚTA PRO ROK 2019:
1.DanteNew York/USA
2.Connaught BarLondýn/VB
3.Florería AtlánticoBuenos Aires/Argentina
4.The NoMadNew York/USA
5.American BarLondýn/VB
6.The ClumsiesAtény/Řecko
7.AttaboyNew York/USA
8.AtlasSingapur
9.The Old ManHong Kong
10.Licorería LimantourMexico City/Mexiko

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám