Hlavní obsah

Dal výpověď v práci a začal hrát mrtvoly

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Objevte v sobě nějaký bizarní talent tak, jako to udělal Američan Chuck Lamb. Bývalý IT pracovník dal výpověď, aby se věnoval herectví. Ne ale ledajakému. Hraje totiž pouze mrtvoly. Je známý jako Dead Body Guy a na živobytí si vydělá v pohodě. Za natáčecí den totiž někdy inkasuje v přepočtu až 30 tisíc korun.

BEZ KOMENTÁŘE: Herec bez talentu hraje jen samé mrtvolyVideo: Profimedia.cz

 
Článek

Pytle pod očima, bledá kůže, holá hlava. Lamb sám o sobě tvrdí, že má ideální předpoklady hrát mrtvoly. A také je hraje – ve filmech i v televizních seriálech. Někdy sice jen nízkorozpočtových, ale na obživu to stačí. Objevil se tak v několika hororových béčkách, jako jsou Horrorween či Kentucky Fried Horror. Snímek Thankskilling byl pak překvapivým úspěchem a slavil na internetu velký úspěch.

Foto: Profimedia.cz

Když je vaše práce i vaším koníčkem...

Vše přitom začalo v jeho domově na americkém Středozápadě docela nenápadně – Lamb sledoval se svou manželkou epizodu seriálu Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. Pomyslel prý na to, že by bylo skvělé být v televizi. Ale stále měl za to, že jako „pan Nikdo” z venkova nemá moc šancí.

Zabíjela ho manželka

„Napadlo mě, že bych třeba mohl získat roli aspoň jako mrtvola. Říkal jsem si, že na to bych nepotřeboval ani herecký talent. Tak jsem společně se ženou vytvořil umělou krev a začali jsme fotografovat nejrůznější posmrtné pózy a natáčet různé druhy zabití. Ona vše vymýšlela, já byl jen kus masa, který se 'nechával zavraždit',” řekl muž, který posléze materiály umístil na svůj web.

Foto: Profimedia.cz

Bizarní umírání - na to je Lamb specialista.

Foto: Profimedia.cz

Chuck Lamb je herec. Ačkoliv trochu specifický...

A několik tvůrců filmů se mu doopravdy ozvalo. V titulcích se obvykle objevuje jako „Dead Body Guy”, tedy mrtvola. „Vždyť já jako mrtvola vypadám normálně. Když sháníte někoho, aby hrál mrtvého, sháníte někoho opravdu bledého a nemusíte ho ani moc maskovat. Nikdo mi nikdy nenabídne hlavní roli, tak jsem si říkal, že aspoň plně využiji to, co mám od Boha,” dodal Lamb s tím, že umí dobře ztvárnit také roli zombie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám