Hlavní obsah

Adrenalinový Highjump už popatnácté, nových triků přibývá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hřiměždice

V areálu kamenného lomu ve středočeských Hřiměždicích po roce opět proběhlo mistrovství ve skocích do vody ve volné přírodě Highjump 2014. Letošní jubilejní patnáctý ročník opět přilákal skokany z celé republiky. Akce se konala v pátek a v sobotu.

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na to nejlepší z dalšího ročníku HighjumpVideo: Novinky

 
Článek

Extrémní disciplíny opět přilákaly ty nejlepší skokany. Sportovní nadšenci soutěžili ve skocích z věží o výšce dvanácti a šestnácti metrů.

O zajímavou podívanou se postarala také soutěž z pětimetrové houpačky nebo skákání tzv. placáka. Závodník v něm musí vystříknout co nejvíce vody nad hladinu. Skokani tak mnohdy bolestivě dopadají na záda či zadek.

Seskoky z dvaceti metrů

Diváky ohromila také exhibice těch nejlepších skokanů z výšky dvaceti metrů. Loni dokonce padl rekord, když Michal Navrátil skočil z ještě větší výšky, z třiceti metrů. Jen pro představu, je to jako skok z desátého patra panelového domu. Michal momentálně patří mezi profesionály, kteří se podobnými skoky živí.

Kromě klasických skoků nabídl Highjump také bohatý doprovodný program. Návštěvníci si mohli užít workshopy na hrazdách, chůzi po laně nebo trampolíny.

Novinkou se stala exhibice akrobatického letce Martina Šonky, který představil fantastické divoké průlety svého akrobatického letadla přímo nad hlavami návštěvníků. Nechyběla ani skupina akvabelistů Krasoplavci, partička parkouristů z In Motion nebo krásné dívky předvádějící populární pole dance (tanec s tyčí).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám