Hlavní obsah

Stoletý lékař stále ordinuje, mzdu nepožaduje

Novinky, nčs

Raul Jeri vstává každé ráno do práce stejně jako ostatní kolegové v nemocnici v peruánské metropoli. Stoletý neurolog a psychiatr má však oproti jiným kolegům jednu zvláštnost. Za svoji práci si neúčtuje ani cent, informuje agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peruánský psychiatr a neurolog i ve svých 100 letech stále léčí pacientyVideo: Reuters

 
Článek

Doktor Jeri v nemocnici v Limě pracuje jako dobrovolník. „Myslím, že pacientům stále mohu pomoci. Také předám nějaký názor a zkušenost mladším kolegům,” říká muž, jenž se rozhodl stát lékařem už před 88 lety, tedy ve věku 12 let.

Každé ráno se zkušený neurolog vydává do nemocnice, kde bez nároku na jakoukoli mzdu pomáhá.

„Nepožaduji za svoji práci ani cent, je pro mě radost pomáhat lidem,” říká Jeri, který je rád, že se na oplátku může od svých mladších spolupracovníků přiučit.

Vyléčení otce jako motivace

A co vedlo 12letého chlapce k tomu, aby se rozhodl stát lékařem? Jerimu umíral otec na otravu krve, ale muži jménem Eduado Loli se jej podařilo zachránit. To jméno si Jeri zapamatoval a od té doby netoužil po ničem jiném, než se stát lékařem a pomáhat nemocným lidem.

Za zmínku stojí rovněž životopis stoletého muže. Podařilo se mu získat stipendium na Harvardu, kde se specializoval na psychiatrii, rovněž působil na Bostonské univerzitě v Massachusetts.

V jedné z nejstarších amerických nemocnic (Nemocnice 2. května v Limě) si tak mohou zkušeností doktora Jeriho velmi považovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám