Hlavní obsah

Pošťák doručuje poštu do výšin, pokračuje v rodinné tradici

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Andreas Oberbauer není obyčejným pošťákem. Každý pracovní den totiž míří na vrchol Zugspitze, nejvyšší německé hory, kde doručuje a nabírá poštu. Tuto práci dělá již přes dvě desetiletí a nahradil v ní svého otce, který ji vykonával před ním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pošťák Andreas Oberbauer doručuje poštu do opravdových výšinVideo: Reuters

 
Článek

Poštovní doručovatelé a doručovatelky obcházejí své revíry pěšky, jezdí městskou dopravou nebo používají automobily. Třiapadesátiletý Oberbauer využívá ještě jiný dopravní prostředek, a to lanovku, kterou se dopravuje do výšky necelých tří tisíc metrů.

Oberbauer na Zugspitze obsluhuje bývalý hotel Schneefernhaus, z něhož je dnes výzkumná stanice, a restauraci, z které turisté často posílají pohledy, aby zaznamenali čas strávený na této ikonické německé atrakci.

„Posílají je do všemožných zemí, třeba do Brazílie nebo Spojených států,“ vysvětlil pošťák, který každý z těchto pohledů ručně razítkuje.

Na Zugspitze doručuje už od roku 1995 a navázal tak na svého otce, který tu samou práci dělal 25 let. Oberbauer doufá, že v tradici jednou bude pokračovat jeho syn.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám