Hlavní obsah

Indický sběratel se pyšní úctyhodnou kolekcí historických vozidel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S. Farooq, obyvatel města Clement Town v indickém státě Uttarákhand, je vášnivým sběratelem historických automobilů. Ve své sbírce má úctyhodných 35 kusů různých značek, z nichž některé jsou téměř sto let staré. Farooq říká, že nechce, aby zanikla historie, a tak se ji snaží tímto způsobem zachovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sběratel vlastní kolekci 35 veteránů, některé jsou skoro 100 let staréVideo: Reuters

 
Článek

Auta Farooqa fascinovala už od útlého mládí. Svůj první vůz si pořídil už před mnoha lety za 1200 rupií (asi 400 korun). Byl to zlatý Hindustan Ambassador, který je nyní, minimálně pro něj, nejcennějším členem jeho bohaté sbírky.

Ta disponuje více než třemi desítkami historických automobilů, z nichž některé z nich se datují až do roku 1926. „Je tady 35 vozů 25 různých automobilových společností. Mám tu i všechny typy Hindustan Ambassadoru a některé typy fiatu,“ svěřil se agentuře Reuters.

Sbírka obsahuje také jeepy, které se využívaly ve druhé světové válce, Austin 7 z roku 1930 či Volkswagen Beetle z roku 1965.

„Tato sbírka pomůže porozumět tomu, jak se měnily motory, jaké změny se prováděly ve tvarech a proč. Kromě toho tato auta ukazují, jak lidé v Indii dříve žili. Měli bychom tato auta zachovávat, jinak spolu s nimi zanikne i historie,“ řekl.

Sběratelství historických vozidel je oblíbeným koníčkem, jenž praktikují lidé po celém světě. Prodej takových vozů se považuje za dobrý způsob investice.

Reklama

Výběr článků

Načítám