Hlavní obsah

Molotov Ice Tea vyhrál Milanu Zalešovi pražskou barmanskou soutěž

Druhý ročník soutěže barmanů elit® art of martini Prague 2017 zná svého vítěze. Stal se jím Milan Zaleš z pražského Bugsy’s baru, na druhém místě se umístil Martin Durek z brněnského Baru, který neexistuje.

Foto: archiv soutěže 2x

Milan Zaleš během soutěže

Článek

„Všichni finalisté předvedli skvělý výkon. Milan ovšem vymyslel úžasný drink, který díky své vyvážené chuti, servisu i vizuálnímu zpracování s přehledem triumfoval u všech tří porotců. Jeho Molotov Ice Tea báječně propojil všechny ingredience s povinnou složkou, kterou byla prémiová vodka elit® z produkce proslulé značky Stolichnaya,“ uvedl Petr Vopálenský ze společnosti Premier Wines & Spirits, která soutěž pořádala.

Dva nejlépe ohodnocení barmani vyhráli víkendový zájezd na Ibizu. Soutěže elit® art of martini Prague se letos zúčastnilo celkem 20 českých a slovenských barmanů a barmanek. Z prvního kola vzešlo osm nejlepších, kteří postoupili do finále, kde představili svůj vlastní drink s vodkou elit® a druhý tzv. Local Mystery koktejl.

Molotov Ice Tea vynesl Zalešovi celkové vítězství

„V den finále jsme odtajnili seznam ingrediencí k přípravě druhého ze soutěžních koktejlů. Naší tajnou přísadou byl tentokrát blatenský likér Wilder. Porotci následně hodnotili servis, chuť a celkový dojem z obou drinků,“ upřesňuje Petr Vopálenský.

Vítěz si zasoutěží na Ibize

Do finálového klání se probojovali Martin Durek (Bar, který neexistuje), Filip Gunár (Hotel Kings Court), Antonín Kurc (Cloud 9), Kuba Rebell (One Club), Fredy Španer (Black Angel’s Bar), Joan Urban (SKØG Urban Hub), Tomáš Zvolánek (La Casa Havana) a vítěz Milan Zaleš (Bugsy’s bar).

„Loňský víkend na Ibize byl největším mejdanem v mém životě a potkal jsem tam spoustu zajímavých lidí z branže,“ uvedl loňský vítěz Michal Ďuriník z Black Angel's Baru.

Tentokrát vyhráli rovnou dva nejlepší barmani zářijový zájezd na Ibizu, kde probíhají večírky pod záštitou vodky Stolichnaya v legendárním resortu Ushuaia Ibiza Beach. Pouze absolutní vítěz pražské soutěže, tedy Milan Zaleš, získal rovněž možnost účasti v mezinárodním grand finále přímo na Ibize, do něhož se zapojí až 50 zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám