Hlavní obsah

Kariéra snů: Ze slovenského výhybkáře na dráze je řidič celebrit v Londýně

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

V jeho voze už seděly hvězdy jako Helen Mirrenová, George Michael, John Goodman nebo David Hasselhoff. Řidič celebrit v Londýně Martin Niskač přitom začínal doma na Slovensku jako výhybkář na dráze. Jak uvedla televize Markíza, Niskač se do Londýna původně přestěhoval za svou láskou. Toto rozhodnutí se nakonec ukázalo jako velmi šťastné.

Foto: TV Markíza

Řidič celebrit v Londýně Martin Niskač

Článek

Martin Niskač si našel zaměstnání, které je možné bez nadsázky označit za práci snů – vozí celebrity. Podle Martina je například Helen Mirrenová velmi skromná. „Není to žádná namyšlená celebrita,“ prozradil.

George Michael zase podle Martina stále telefonuje s rodinou. „Je to velmi rodinně založený člověk,“ dodal řidič celebrit. Potěšilo ho také, když před časem vozil Mira Žbirku, který v londýnském studiu Abbey Road nahrával své album.

„My bychom neměli navazovat kontakt, ale většinou začnou mluvit celebrity. Pak je to v pořádku a navážeme určitý kontakt,“ připouští Slovák.

Dobrá orientace v Londýně základem

Služby firmy, pro kterou Martin pracuje, celebrity využívají dva až tři měsíce. Řidič ukázal redaktorům televize Markíza domy, kde žijí hvězdy. „Například John Goodman žije v samém centru Londýna. Odhaduji, že měsíční nájem zde může být až 5000 liber,“ popisoval.

K této práci se Martin dostal přes přítele. „Téměř rok jsem pracoval jen v noci, než jsem se něco naučil,“ vzpomínal s úsměvem. Základem bylo, že se musel naučit dobře orientovat v Londýně.

„V Anglii má každý šanci vybudovat si vlastní kariéru,“ dodal Niskač, který si žije ve Velké Británii svůj sen.

Reklama

Výběr článků

Načítám