Hlavní obsah

Australan zkřížil hamburger s hot dogem. Teď prodává patent

Novinky, and

Australan Mark Murray, který si před několika lety nechal úspěšně patentovat kombinaci hot dogu a hamburgeru, tzv. „Hamdog”, svůj patent prodává. Mark se poprvé objevil v australské televizní show Shark Tank, která je ekvivalentem českého pořadu Den D, kde nabízel svůj nápad potencionálním investorům. Ti ho odmítli financovat.

Foto: archiv Hamdog

Duchovní otec Hamdogu Australan Mark Murray

Článek

Mark Murray prodával své „Hamdogy” v lunaparcích a na trzích po celé Západní Austrálii a nyní hledá případné zájemce, kteří by chtěli vytvořit franšízu či jeho patent odkoupit. „Hned, jak jsme zahájili prodej v našem stánku, lidé k nám jezdili ze všech koutů regionu, jen aby ochutnali Hamdog,“ řekl Mark News.com.au a dodává, že byly chvíle, kdy se vydával jeden kousek každých 15 vteřin.

„Je o to mnohem větší zájem, než jsem očekával,” řekl Mark CNBC, který se rozhodl prodat svůj patent, prý z důvodu velké pozornosti médií.

Party na vašem jazyku

Poprvé byl „Hamdog“ patentován v USA v roce 2009, avšak Mark Murray teprve s prodejem začínal. Když svůj nápad prezentoval porotě v pořadu Shark Tank v roce 2015, popsal chuť svého výrobku, jako kdybyste měli „party na vašem jazyku“. Porota se mu vysmála.

Na snímku můžete vidět jedinečný tvar housky, který pojme karbanátek z burgeru i párek z hot dogu. Karbanátek je rozdělený na polovinu, aby bylo v burgeru místo i pro samotný hot dog. V housce samozřejmě nesmí chybět salát, rajčata, kyselá okurka, sýr, hořčice, kečup a majonéza. Jeden „hamdog” vás vyjde na osm australských dolarů, tedy necelých 150 korun.

„Používáme pouze místní suroviny. Jediné, co není ze Západní Austrálie, jsou kyselé okurky,“ uvádí Murray. Samotné housky jsou vyráběny ručně. „Stále se snažíme vymyslet způsob, jak zautomatizovat výrobu,“ dodal Murray.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám