Hlavní obsah

Muž přestavěl luxusní Maybach na mašinu proti zombie

Novinky, jky

Vozidlo Maybach Exelero představili jeho stvořitelé v roce 2005 a vyrobili jeden jediný exemplář. Vzhledem k tomu, že bylo k postavení tohoto vozu využito jen to nejlepší, co automobilový průmysl v danou chvíli nabízel, není se co divit, že cena činila něco kolem 160 miliónů korun. Jordánský designér nyní tento vůz předělal na něco neskutečného - na vozidlo soudného dne. Aspoň tedy virtuálně.

Foto: www.otolero.com

V jakém hollywoodském filmu si asi upravený Maybach zahraje?

Článek

Vůz Maybach Exelero je sám o sobě extrémně zajímavý. Jeho design dala dohromady vysoká škola Pforzheimu, karoserii pak vyrobila turínská firma Stola ve spolupráci s návrháři DaimlerChrysler AG. O další úpravy a tuning se posléze postarali odborníci z Mercedes Car Group v Untertürkheimu. Jediné, co v danou chvíli již existovalo, byl podvozek, který pocházel z limuzíny Maybach 57.

Foto: www.otolero.com

Pamatujete na snímek Šílený Max (Mad Max)? Možná tušíme, kde se designér inspiroval.

Po představení Exelera, které nadzdvihlo obočí nejednoho z automobilových nadšenců, se nad vozem brzy slehla zem a jen málokdo si jej pamatoval. Tedy až do dneška. Jordánský designér Chalid Al-Kayed dopřál dvoumístnému rychlíku virtuálně tak šílenou přestavbu, že svět automobilů už dlouho něco podobného nezažil. Z vozu, který má pod kapotou 700 koní, udělal nefalšovaný válečný stroj.

Jako z válečného filmu

Pokud nastane soudný den, ztělesní se představy hollywoodských režisérů a po planetě se budou procházet milióny živých mrtvých, bude u tohoto vozítka asi pořádná fronta - 12válcový motor ukrývající 700 hřebečků by totiž dokázal ujet i těm nejrychlejším kreaturám, které by prahnuly po vaší krvi.

Foto: www.otolero.com

Upravené vozidlo Maybach Exelero

Jenže v krizovém momentě by jistě nestačila jen rychlost, abyste se dostali z potíží. I na to však Al-Kayed myslel. Unikátní Maybach vybavil takovými zbraněmi, že byste s ním mohli vyjet rovnou do válečné zóny. Jedno střelné zařízení trčí hned z kapoty, v zadní části vozu se pak ukrývají dva kulomety a nechybí ani protitankový granátomet.

Zadní kola nahradily tankové pásy a auto je obložené hned několika vrstvami pevného brnění. Jestli si můžete být něčím jistí, že pokud k této přestavbě opravdu jednou dojde, tak půjde o unikát, kterému se ve světě nebude zhola nic podobat...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám