Hlavní obsah

Poslední technologický výkřik: televize ve špicích kol

Novinky, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sníte o motorce Harley Davidson, ale máte jen starého skútra? Nechte si do špic kol nainstalovat televizi - legendární motorka se z vaší koloběžky sice nestane, za to však bezpochyby upoutáte pozornost všech na ulici.

BEZ KOMENTÁŘE: Takto vypadají motorky s LED obrazovkami v kolech

 
Článek

S nezvyklým nápadem přišla thajská firma World Moto a vše funguje takto: Na každou špici kola se nainstaluje série LED projektorů, které promítají určitý obraz. Když stojíte, nic nevidíte, ale za jízdy otáčením kol vznikne dojem statického obrazu - jako byste se dívali na nějaký billboard nebo na televizi.

Vaší motorce to dá tvář, je to něco jako avatar.
Paul Giles, šéf firmy

Tato „otáčecí obrazovka“ vám umožní personalizovat vaši motorku a vykročit z davu - můžete si do kol nechat promítat třeba vámi pořízené fotky či videa nebo reklamu a nechat si za to platit. „Tato technologie může z jakéhokoliv kola udělat brilantní a barevný billboard nebo video obrazovku,“ vysvětlil šéf World Moto Paul Giles.

„Vaší motorce to dá tvář, je to něco jako avatar. Když tak jezdíme po městě, všichni se otáčí a sledují nás s otevřenou pusou,“ podotkl.

Vše začaly hvězdné války

Tento poslední výkřik módy vás ale nepřijde lacino, jak upozornil deník The Daily Mail. Točící obrazovky, které by se na trhu měly objevit co nevidět, budou stát v přepočtu přes třicet tisíc korun.

„Musíš vědět, kde se v každé chvíli kolo nachází a znát přesnou polohu každé špice. Pak je třeba rozsvítit LEDky podle toho, co chceš, aby se zobrazovalo, a udělat to hodně rychle,“ poodhalil fungování složité technologie Chris Ziomkowski z World Moto. Svěřil se také, že nápad mu před lety vnuklo zhlédnutí filmu Hvězdné války - konkrétně jej inspirovaly světelné meče.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám