Hlavní obsah

Filmový festival ve Varech je připraven. Začne v pátek

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přípravy na zahájení letošního 54. ročníku Mezinárodního filmového festivalu (MFF) v Karlových Varech vrcholí. Červený koberec na dočasně vybudovaném slavnostním schodišti u hlavního vchodu do hotelu Thermal je položen.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

MFF KV bude zahájen tento pátek.

Článek

„Doděláváme všechny kinosály, které jsou provizorní a zároveň kontrolujeme i všechny stálé kinosály,“ uvedl vedoucí produkce MFF Petr Lintimer.

„V tuto chvíli máme již připravené akreditační centrum a pokladny pro návštěvníky a rovněž foyer Velkého sálu Thermalu, kancelářského zázemí. Nyní se již se všemi přípravami finišuje,“ pokračoval šéf produkce.

Dva týdny práce

MFF otevře v pátek 28. června večer snímek Po svatbě, který osobně uvede držitelka Oscara Julianne Mooreová se svým chotěm, režisérem a scénáristou Bartem Freundlichem. Mooreová obdrží od ředitele festivalu Jiřího Bartošky Křišťálový globus za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii.

Práce na přípravě MFF v Karlových Varech jinak zahájily ve středu 12. června. V současné době se na přípravách podílí asi tři sta lidí.

Na vnější stěně objektu Velkého sálu Thermalu je již umístěna obrovská černobílá číslice 54, z nejvyššího patra hotelu visí jako každý rok zhruba dva metry široká a desítky metrů dlouhá stuha s nápisem filmového festivalu. Na oknech administrativní části hotelu jsou umístěny vlajky třinácti zemí. Do pokladen vedle Thermalu jsou již instalovány počítače a chystá se tam další technika. Na terase hotelu se dostavoval stánek Nespresso.

 Skladiště zmizelo

Průchod Thermalem už nepřipomínal skladiště, jako před týdnem. Uprostřed je položený červený koberec, ale je zatím překrytý igelitem, aby se do doby zahájení MFF nepoškodil.

Na svém místě před Thermalem již jsou rovněž bannery s tvářemi největších filmových hvězd festivalu. Hotové je i hlavní podium, při kterém vystoupí po zahajovacím snímku Český národní symfonický orchestr, který představí ve své úpravě nejznámější skladby britské kapely Beatles.

Na MFF přijedou i další hvězdy světového filmu Svůj nový film Světlo mého života, který napsal, režíroval, produkoval a zahrál si hlavní roli po boku nového hereckého talentu Anny Pniowsky, uvede na karlovarském festivalu držitel Oscara a Křišťálového globu Casey Affleck.

Na závěr festivalu bude oceněna Křišťálovým globem za mimořádný umělecký přínos světové kinematografii americká herečka Patricia Clarkson, letošní držitelka Zlatého Glóbu za světově úspěšný seriál Ostré předměty.

Reklama

Výběr článků

Načítám