Hlavní obsah

Ozvěny karlovarského festivalu přivezou do Prahy a Brna 25 filmů

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední den karlovarského festivalu je tradičně začátkem oficiálních festivalových ozvěn - přehlídky Šary Vary. V pražských kinech Aero a Světozor a brněnském kině Scala se uskuteční od 9. do 17. července.

Foto: KVIFF

Paul Dano a Daniel Radcliffe v 'nejkontroverznějším filmu letošního Sundance' Švýcarák

Článek

Diváci se mohou těšit na 25 filmů, včetně vítěze hlavní soutěže nebo 7 snímků z hlavního programu MFF v Cannes.

„Novinkou letošních karlovarských ozvěn je jistota, že pražští diváci budou mít luxusní možnost ihned po festivalu navštívit projekci vítězného filmu a posoudit, zda by s výrokem poroty souhlasili,“ uvedl Ivo Andrle, koordinátor dramaturgie zmíněných kin.

„Sám jsem velmi rád, že budeme moci promítat originální film Švýcarák, který vzbudil velké pozdvižení v Sundance, ale s největší pravděpodobností se v české distribuci neukáže. Je velmi pravděpodobné, že projekci Švýcaráka uvedou ve Světozoru osobně jeho tvůrci. Z velkého množství atraktivních předpremiér se jistě diváci budou zajímat o nové filmy Woodyho Allena (Café Society), Pedra Almodóvara (Julieta) nebo také o novinku Jima Jarmusche Paterson, pro kterou se nám pro Ozvěny podařilo zajistit povolení k jediné projekci," dodal Andrle.

Tři filmy se objeví i v dalších 30 městech

V programu Ozvěn nebude chybět pozitivně laděný americký film s Viggem Mortensenem Tohle je náš svět, francouzská detektivní retrokomedie režiséra Bruna Dumonta Líná zátoka a ceněné brazilské drama Neonový býk.

Tato trojice snímků zamíří kromě svého uvedení v Ozvěnách také do dalších 33 kin v 30 městech v rámci akce Vary ve vašem kině, která je organizovaná distribučním labelem KVIFF Distribution.

Reklama

Výběr článků

Načítám