Hlavní obsah

Být 20letý, mladý, slavný a opilý je super: Lucie představila příběh jedný kapely

Novinky, Lucie Sieglová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

David Koller, Robert Kodym, P.B.CH., Michal Dvořák a režisér David Sís představili na karlovarském filmovém festivalu dokumentární snímek zachycující kapelu Lucie v průběhu téměř třiceti let, které slaví. Nese název Lucie: příběh jedný kapely.

Lucie na tiskové konferenci v hotelu ThermalVideo: Václav Toman, Novinky

 
Článek

Dokument diváky vezme na cestu od úplných počátků Lucie po současnost, nevynechává ani krizi, jíž si Koller, Kodym, Dvořák a P.B.CH. prošli.

Obsahuje záběry ze zkoušek, nahrávacích studií, samozřejmě pódií a také z osobních archivů jednotlivých členů, některé z nich dosud nezveřejněné. „Je to pravděpodobně jediný film na festivalu v Karlových Varech, který obsahuje všechny myslitelné video formáty i kino formáty, používané ve 20. století,“ upozorňuje jeho režisér David Sís.

Foto: BontonFilmCZ

Upoutávka na film Lucie: Příběh jedný kapely

Diváci mimo jiné zjistí, jak vznikaly největší hity kapely. A že to byla někdy velká náhoda, asi netřeba dodávat. A taky velká jízda. „Cenzoři ale byli rozumní,“ uvedl Sís k připomínkám Lucie k ve filmu použitému materiálu.

Foto: Bontonfilm

Lucie na archívním snímku

I na tiskové konferenci, která předcházela sobotnímu uvedení filmu, došlo na vzpomínky. „Jak jsme dostali první ceny, tak jsme si to užívali. Bylo to krásný. Být dvacetiletý, mladý, slavný a opilý je super,“ rozesmál novináře Kodym.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Skupina Lucie

Slavnostní premiéru má film v sobotu v karlovarském Městském divadle, do kin půjde 7. července.

Reklama

Výběr článků

Načítám