Hlavní obsah

Nový miniseriál ČT: Dobudou Češi Měsíc s podporou Hrabiše?

Novinky, Lenka Hloušková

Dřevěný Zeman jako matrjoška v sobě skrývá Putina. Ministr snažící se odepsat s vypětím všech sil nenápadně pět miliard, tedy peníze, které vytuneloval jeden šikula za zády jeho resortu v rámci českého kosmického programu se základnou v Brdech. To je nový projekt České televize Kosmo popisující Českou republiku dneška, svět, v němž žijeme.

Trailer k miniseriálu Kosmo

 
Článek

Za pětidílnou satirickou minisérií Kosmo stojí osvědčený scénárista Tomáš Baldýnský, dramaturg Zdeněk Dušek (vytvořili spolu Comeback) a režisér Jan Bártek. "Půjde to v České televizi, ale až po volbách," řekl v úterý k uvedení tří dílů Baldýnský na karlovarském festivalu.

Foto: Česká televize, .

Čeští kosmonauti letící na Měsíc

Hned na úvod musím napsat, že podobná politická satira tu dlouho nebyla. Břitká, vtipná, s výbornými dialogy (napsala je spisovatelka Petra Soukupová) a se silným hereckým obsazením.

Foto: Česká televize, .

Tomáš Baldýnský

Zápletka minisérie je zdánlivě neuvěřitelná. Česká republika chytá vyslat své kosmonauty na Měsíc. Pod vedením ambiciózní šéfky se zkušenostmi v NASA vybraní jedinci tvrdě na životní cestu trénují. Má to ale háček. Na jejich misi nejsou peníze.

Foto: Česká televize, .

Jan Bártek

Alespoň jim to tvrdí ředitel celého projektu ing. Milan Sumec. Muž, který si z jeho rozpočtu jaksi bokem vybuduje luxusní hotel v Karibiku. A za sociální kompenzace na astronauty Cikána a Chromého koupí mercedes. Vítejte v české realitě, plné nekorektního černého politického humoru.

Nabídne nejen výlet do českých politických kruhů, ale také do diplomatických sfér. Do hry se tak postupně dostává mimo jiné pan Hrabiš financující z části misi - mimochodem majitel velké drůbežárny, nebo tvrdě jednající Rusové i Američané zachránci, kteří za zastavení plánů Moskvy chtějí "maličkost" - podpořit válku v Polynésii, kde se "vážně pošlapávají lidská práva", myšleno "naši odborníci tam udělali nadějné vrty".

Foto: Česká televize, .

Čeští kosmonauti letící na Měsíc s panem ministrem a jeho poradcem.

Českou misi ovšem neignorují ani Číňané, které zastaví na poslední chvíli prodej Karlštejnu. Výměnou za jeho detailní plány...

Podaří se na konec českým kosmonautům doletět na Měsíc? A proč ministerstvo vyřadí těsně před odletem nejzkušenější - prsatou, což je pro zlom podstatné - členku posádky? Jak dopadne ve vesmírné lodi nepříliš chytrá modelka s dobrým srdcem, mimochodem Miss kurník? Jak rychle pracují tajné služby světových mocností? Proč Poláci na konec misi opláčou?

To a mnoho jiného se dozvíte už letos na podzim v České televizi.

Reklama

Výběr článků

Načítám