Hlavní obsah

Bratři „pařmeni” mají nejlepší klub ve městě, ale čeká je pád

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový snímek Belgica uvede na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech belgický režisér Felix van Groeningen. Je o dvou bratrech, plnění snů a následném pádu.

Upoutávka na film BelgicaVideo: Artcam

 
Článek

Groeningen získal nominaci na Oscara za film Přerušený kruh a Belgica mu vynesla cenu za režii z letošního festivalu v Sundance. Spolu s ním přijede  zpěvačka Charlotte, která pro film Belgica nazpívala píseň The Best Thing. Vystoupí společně s DJ a performerkou Lies Vanborm i na festivalové Industry party.

Felix van Groeningen se stane také mentorem mladých filmařů v sekci První podání.

Do českých kin vstoupí jeho film 7. července. Jde o příběh dvou bratrů: charismatického a temperamentního Franka – manžela, otce a nevyléčitelného sukničkáře – a jeho ambiciózního, ale nezkušeného bratra Joa, který je majitelem baru Belgica. Poté, co se stanou se obchodními partnery, rychle promění Belgicu v místo plné skvělé hudby, krásných lidí a nezřízené zábavy – dokud nezjistí, že vést takový podnik je náročnější než čekali. Jejich vztahy a osobní život tím začnou trpět. Snímek doprovází hudba belgické kapely Soulwax.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám