Hlavní obsah

Batůžkáři budou muset v noci do svetrů

Právo, Rudolf Voleman

Tropická vedra ve festivalových Karlových Varech definitivně končí. S příchodem studené fronty budou muset baťůžkáři v noci na středu navléci svetry a přes den pláštěnky. V noci mohou klesnout teploty až k šesti stupňům a zejména dopoledne mají přijít přeháňky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Tepla končí.

Článek

„V úterý 7. července byl poslední tropický den s teplotami nad třicet stupňů v celé první dekádě července. Kdo si myslel, že tu bude více než pěti dní krásně, tak se mýlil,“ uvedl Rudolf Kovařík, meteorolog ze Šindelové na Sokolovsku.

„V noci na středu přijde studená fronta, za kterou se poměrně silně ochladí, přičemž za ní přijde další podružná studená fronta, která srazí teploty ještě níže,“ popisoval.

Kvůli tomu lze očekávat už v noci na středu silné letní bouřky od pěti do třiceti milimetrů srážek. Dopoledne se budou ve středu i ve čtvrtek baťůžkářům hodit pláštěnky, protože přijdou přeháňky. Odpoledne se začne ale po oba dny oblačnost protrhávat, přičemž teploty se mají pohybovat pouze kolem dvaceti stupňů.

To bude pro návštěvníky festivalu znamenat teplotní šok, vzhledem k dosavadním pětatřicetistupňovým teplotám. Ještě horší to ale bude do soboty přes noc a k ránu. „Teploty se budou pohybovat mezi šesti až deseti stupni. To aby si vzali baťůžkáři na noc svetry,“ upozornil Kovařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám