Hlavní obsah

Festivalová jízdní kola se nezastaví

Právo, Rudolf Voleman

O půjčovny jízdních kol, díky kterým se festivalový návštěvník Karlových Varů snadno dostane z jednoho kinosálu do druhého, je letos takový zájem, že se kola prakticky nezastaví.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Nasedat. Vyjíždíme.

Článek

„Je vidět, že je o půjčovnu velký zájem, už nyní jsme skoro na číslech jako v roce 2012 za celý festival,“ uvedl ve středu 8. července Martin Verner ze Ski a Bike Centra Radotín, které na karlovarském festivalu tři pobočky půjčoven jízdních kol značky Specialized provozuje.

„Očekáváme, že bude opět nárůst celkového počtu půjčení i oproti loňskému roku,“ pokračoval Verner. „V podstatě jsme čtyři dny po sobě byli na hranici tisíce půjčení a dva dny jsme tuto hranici i překročili, což je hodně velký úspěch,“ podotkl Verner.

Celkem půjčovna dosud zapůjčila přes 4 400 jízdních kol. Vloni za celý festival 5 824 bicyklů, ale letos zbývá ještě do statistik půjčovny zařadit čtyři půjčovní dny. Rekord je tedy na spadnutí. „Letos máme v nabídce půjčovny šedesát dvě kola, což je oproti loňsku o dvě kola více,“ upozornil Verner.

„Kola jsou opět vybavena blatníky, brašnou na osobní věci, mapou, cyklozámkem a světly. Každý návštěvník festivalu dostane ke kolu i cyklistickou přilbu,“ připomněl Verner.

„Nově jsou v nabídce kromě městských kol, také více sportovní fitness kola. Opět máme pro ženy kola se specifickou dámskou rámovou geometrií,“ dodal vedoucí půjčovny.

Tradičně největší zájem o kola je u Thermalu. Nejčastěji pendlují kola směrem ke Grandhotelu Pupp. Tam je vybudováno posezení a občerstvení pro znavené cyklisty. Baťůžkáři půjčovnu využívají ve stanovém městečku především ráno, aby se snadno dostali do festivalového dění u Thermalu

Reklama

Výběr článků

Načítám