Hlavní obsah

Benicio Del Toro: Česko je kulturní místo, proto se tu cítím jako doma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hvězda 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech Benicio Del Toro poskytl Novinkám.cz rozhovor přímo na červeném koberci. Ten jej poté zavedl do Velkého sálu hotelu Thermal, kde v pátek krátce po jedné hodině uvedl snímek Traffic-Nadvláda gangů.

Rozhovor: Benicio del ToroVideo: Novinky

 
Článek

Jak si užíváte Karlovy Vary, atmosféru festivalu?

Miluju to, je to tu velmi přívětivé a hlavně kulturní. Chci tím říct, že v České republice je kultura kina.

Benicio Del Toro uvedl ve Varech snímek Traffic-Nadvláda gangů

MFF KV

A za ta léta jsem viděl nějaké české filmy, od českých režisérů a myslím, že filmový festival je podporován nadací kin, takže se tu cítím jako doma, protože kino je to, co já dělám.

Jaké filmy jste tu navštívil nebo máte v plánu navštívit?

(Smích) Víte, jsem příliš zaměstnaný mluvením s novináři, jako jste vy, a s ostatními lidmi. Rád bych zašel do kina, ale jestli půjdu, bude to jen tak tak.

Jaké filmy máte rád?

Všechny možné filmy, a to z celého světa. A rád bych řekl, že bych ve všech chtěl hrát, nejen v těch, kde se dělá bum bum bum...

To je moje další otázka. Poslední film s vámi, co jsem viděla, byl Sicario, ale moc bych si přála vás vidět například v romantické komedii. Je tu nějaká šance vidět vás v jiném druhu filmů?

Vždycky je tu naděje, jsme optimisti. Trošku romantický jsem už byl ve filmu režiséra Wese Andersena ... Trošku... Ne? Dobře...

Foto: Novinky

Benicio del Toro v rozhovoru pro Novinky.cz.

Vy se smějete, ale opravdu. Ta story měla takový náznak romantického filmu. Mělo to pár takových elementů, ale víte, jako herec nemůžu stoprocentně rozhodovat ... můžu si teď víc vybírat...

Ano, vy si můžete vybírat role.

Ano, teď už víc, ale... ano, dám si na to pozor.

Děkuji, užijte si festival.

Reklama

Výběr článků

Načítám