Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Batman stále na výsluní, Betlémské světlo mu září na záda

V čele žebříčku návštěvnosti českých kin se stále drží nový Batman s Robertem Pattinsonem v hlavní roli. Zdárně mu konkuruje česká novinka Betlémské světlo z osvědčené dílny Zdeňka a Jana Svěrákových.

Foto: Warner Bros.

Zoë Kravitzová a Robert Pattinson

Článek

Batmanů už prošlo kiny několik - ať už animovaných, či hraných. Toho nejnovějšího ztvárňuje Robert Pattinson, který je oproti svým předchůdcům trochu temnější. To už ostatně avizoval i režisér Matt Reeves, když hlásal, že jeho Batman bude kombinací temné detektivky a psychothrilleru. V novém filmu se pátrá nejen po identitě hlavního záporáka, šíleného sériového vraha Riddlera (Hádankáře), odkrývají se ale i špinavé praktiky mocných lidí v Gothamu. A to vše se Batman pokouší zastavit.

Foto: Biograf Jan Svěrák

Zdeněk Svěrák coby spisovatel Šejnoha a Daniela Kolářová jako jeho filmová manželka.

Pomyslné stříbro patří české komedii Betlémské světlo v režii Jana Svěráka. V hlavní roli stárnoucího spisovatele Karla Šejnohy se objeví Zdeněk Svěrák. Psaní už mu ale nejde jako zamlada a nedokončené povídky se mu hromadí v hlavě. Jejich postavy mu vstupují do života a dožadují se, aby autor pokračoval v ději. Každý má své požadavky, ať už se jedná o získání srdce nedobytné lékárnice (Tereza Ramba), nebo o zázračné uzdravení nemocného dítěte. Z reálného světa do toho vstupuje Šejnohova manželka (Daniela Kolářová), která ho nabádá, aby už psaní nechal a věnoval se také jí.

Třetí místo patří animovanému filmu Proměna, který pojednává o třináctileté dívce Mei, která se samovolně proměňuje v obrovskou červenou pandu, a to kdykoli ji něco rozruší. K tomu často přispívá její příliš starostlivá maminka, která ji téměř všude pronásleduje...

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
poziceminulý týdenfilmpočet návštěvníků za víkend
1.1.Batman39 577
2.17.Betlémské světlo28 525
3.-Proměna25 923
4.2.Tajemství staré bambitky 219 728
5.3.Uncharted15 448
6.5.Spider-Man: Bez domova5 278
7.4.V létě ti řeknu, jak se mám3 709
8.6.Encanto3 114
9.7.Zpívej 22 797
10.9.Mimořádná událost2 720
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám