Hlavní obsah

Štěpán Kozub hraje maniaka v hororu Hrana zlomu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Snímek Hrana zlomu se podle tvůrců pohybuje na pomezí thrilleru a hororu. Hlavní role mají Štěpán Kozub, zde v neobvyklé poloze nebezpečného maniaka, a Pavla Gajdošíková.

Trailer k filmu Hrana zlomu

 
Článek

Hranu zlomu režíroval debutující Emil Křižka, jenž Kozuba obsadil i do svého úspěšného krátkého filmu Ruchoth Raoth. Ten za roli v roce 2018 dostal hlavní hereckou cenu na festivalu indie hororových filmů v Las Vegas.

V dalších rolích se představí mimo jiné Alena Sasínová-Polarczyk z Rožnova pod Radhoštěm, kde se vedle Ostravy Hrana zlomu natáčela, a Petr Panzerberger, stejně jako ostatní herci spojený s ostravským Divadlem Mír.

Foto: 4press

Štěpán Kozub ve filmu Hrana zlomu

„Hrana zlomu vypráví příběh dvou dysfunkčních rodin – manželského páru vychovávajícího dcerku v napjaté atmosféře a ve sterilním prostředí luxusní vily a dospělého Viktora žijícího se svou matkou v polorozpadlém domě na samotě, jejichž soužití se dá také stěží označit jako harmonické. Obě rodiny propojí náhlé dramatické okolnosti, které je dostanou na pomyslnou hranu zlomu,“ popsala za tvůrce filmu Klára Bobková.

Křižka chce oslovit milovníky temných thrillerů nebo psychologických a gore hororů. Atmosféru snímku navíc podpořili pečlivě vybranými lokacemi, audiovizuálními efekty i speciálně vyrobenými rekvizitami. Režisér Křižka, původním vzděláním kamenosochař, ve filmu využil i své řemeslné dovednosti, když ručně vyrobil originální artefakty sloužící jako součást filmových dekorací.

Hrana zlomu vstoupí do českých kin 4. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám