Hlavní obsah

Spouští se virtuální vašekino.cz

Novinky, Stanislav Dvořák

Kinaři se po uzavření sálů spojili do projektu vašekino.cz, které bude uvádět filmy na internetu. Začínají v pátek filmem Afrikou na pionýru.

Foto: Bontonfilm

Afrikou na Pionýru

Článek

Celkem 80 kin v České republice začne promítat od pátku 27. března v rámci nového projektu. Po skončení mimořádných opatření platforma zanikne.

„Z České republiky vytvoříme jedno velké virtuální jednosálové kino se stejným programem v pravidelných hracích profilech. Budeme tak simulovat provoz kina v obýváku. Prodej lístků bude probíhat on-line pomocí prodejních systémů jednotlivých kin. Divák tak má možnost vyjádřit solidaritu se svým kinem a podpořit ho v této těžké době, aby vůbec existovalo, až situace pomine,“ řekl duchovní otec a iniciátor projektu Martin Pošta, předseda Asociace provozovatelů kin. Na projektu asociace pracujeme od prvního víkendu, kdy byla kina v půli března uzavřena.

Režisér Klusák bude diskutovat s diváky o filmu V síti

Film

„Je to šance, jak vyjádřit solidaritu se svým kinem. Za vstupné 70 Kč si diváci budou moci zakoupit vstupenky na oblíbená místa svého oblíbeného kina. V případě, že se kapacita kina vyprodá, je možnost koupit si lístky v jiném kině po celé republice. Jde i o solidaritu mezi kiny a jde o to, že si hrajeme na reálné kino se vším všudy. Není možné film zastavit, vracet nebo přeskočit reklamy. Diváci můžou podpořit své kino koupí více lístků, ale spíš počítáme, že si koupí jeden pro získání kódu a pak se bude dívat celá rodina,“ dodal.

Projektu vyjádřily podporu osobnosti filmového průmyslu Jan Svěrák nebo Ondřej Trojan. Nabídne třeba filmy Šťastný nový rok, Trollové a kouzelný les a jednu hvězdně obsazenou americkou premiéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám