Hlavní obsah

Skoro na mizině. Herci berou v seriálu koronakrizi s humorem

Novinky, Stanislav Dvořák

Internetový seriál sKORO NA mizině ukazuje s humorem frustraci umělců, kteří kvůli koronaviru nemůžou pracovat. Podíleli se na něm tvůrci seriálu Lajna.

Teaser k seriálu sKORO NA mizině

 
Článek

Seriál vzniká bleskově. Prvotní nápad přišel koncem března a 10. dubna byla natočena první epizoda.

„Roušky šít neumím, plicní ventilátory neumí vyvinout asi nikdo z nás, tak přicházíme s pomyslnou rouškou seriálovou. Doufáme, že nejen pobaví diváky, kteří nyní kvůli karanténě tráví většinu času doma, ale také že pomůže hercům a tvůrcům, kteří jsou nyní - jak už napovídá sám název seriálu - skoro na mizině,” řekl režisér Vladimír Skórka, který měl v těchto dnech točit pokračování filmu Copak je to za vojáka, ale současná vládní nařízení udělala štábu čáru přes rozpočet.

V seriálu hrají Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Michal Suchánek, Jana Bernášková a herci ostravského Divadla Mír v čele s osobitým seskupením Tři tygři.

„Dostat v karanténě nabídku natáčet seriál se rovná zázraku! Ráda si ze sebe dělám srandu a tady jsem měla možnost si zahrát trochu cvoka. Točila jsem i se zraněním, které jsem taky prodala. A navíc Ostrava je má srdcovka, takže jsem neváhala ani minutu. Zároveň jsme tak trochu navázali na předešlou spolupráci, kdy jsem s Vláďou Skórkou točila seriál Hasiči, pro nějž můj manžel Ruda, který si tu také zahrál a výrazně zahýbal dějem, napsal scénář,” dodala Bernášková.

Pražští herci hráli přes aplikaci FaceTime. „Tento typ režírování jsem zažil poprvé. Bylo to dost neobvyklé a o to více zajímavé,” uvedl Skórka.

Všichni pracovali bez honoráře.

Reklama

Výběr článků

Načítám