Hlavní obsah

Šarlatán s Trojanem vstoupí do kin 20. srpna

Novinky, Stanislav Dvořák

Šarlatán režisérky Agnieszky Holland s Ivanem Trojanem v hlavní roli se sice zpozdil, ale ne o moc. Místo března půjde do kin 20. srpna.

Foto: Cinemart

Šarlatán Ivan Trojan a slavná polská režisérka Agnieszka Holland

Článek

Ivan Trojan hraje léčitele Jana Mikoláška. Film zachycuje i jeho mládí, proto v něm hraje Trojanův syn Josef, který je mu podobný a už má hereckou zkušenost. Léčitelova asistenta hraje slovenský herec Juraj Loj.

„Jde o příběh člověka výjimečného, ale zároveň velmi nejednoznačného. Ví, že zachraňuje životy, umí pomoct lidem, ale zároveň si uvědomuje, že potřebuje pomoct i sám sobě. A ten svár v něm je další dramatickou linkou příběhu,“ uvedl Ivan Trojan.

Foto: CinemArt

Josef Trojan v roli mladého Jana Mikoláška.

„Po světové premiéře na Mezinárodním filmovém festivalu v Berlíně jsme se těšili na uvedení filmu v Čechách. Vše bylo připravené, naplánované, ale bohužel ze známých důvodů jsme museli v březnu vše zastavit pár dní před premiérou. Proto doufáme, že tentokrát nám do premiéry nic nezasáhne a diváci si konečně užijí velkolepý příběh výjimečné osobnosti Jana Mikoláška v režii světoznámě úspěšné režisérky Agnieszky Holland,“ řekla producentka filmu Šárka Cimbalová.

Snímek byl uveden v březnu v Berlíně v rámci prestižní sekce Berlinale Special Gala. „Měli jsme pocit, jako by se na Berlinale Šarlatán narodil. A také že jde o docela robustní děťátko, které může v lidech vyvolat větší emoce, než jsem čekala. A bylo krásné u toho být s celým štábem a herci,“ popsala své pocity Agnieszka Holland.

„Hledali jsme optimální termín zahájení distribuce filmu. Naším záměrem bylo zůstat v průběhu léta a podpořit tak restart kin do běžných podmínek. Zároveň jsme hledali termín, který bude přijatelný pro návštěvu režisérky filmu na premiéře a pro setkání s novináři. A v neposlední řadě jsme rádi, že film bude vydán tak, aby bylo možné jej využít v sezoně letních kin. Na uvedení filmu se velmi těšíme a věříme, že se s ním v kině rádi setkají i jejich návštěvníci,“ dodal programový ředitel společnosti CinemArt Aleš Danielis.

Reklama

Výběr článků

Načítám