Hlavní obsah

S manželem si nemáme co říct. V Krobotově komedii hrají Janžurová, Melíšková i Boková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Komedie Miroslava Krobota Velká premiéra dala dohromady vynikající herce a herečky. Do kin vstoupí 21. července.

Ukázka z filmu Velká premiéra

 
Článek

Hlavní postavu Šnajdra hraje Pavel Šimčík, další třeba Iva Janžurová,  Klára Melíšková, Iva Pazderková, Jenovéfa Boková, Jakub Žáček a sám Krobot.

Foto: Dušan Tománek

Iva Janžurová a Pavel Šimčík

„Film chápeme jako poctu tvořivosti a hravosti, životní filozofii, která chápe i neúspěch a prohru jako inspiraci,“ uvedl režisér a scenárista Miroslav Krobot.

Foto: Dušan Tománek

Miroslav Krobot a Jenovéfa Boková

Pražský herec Pavel Šnajdr (Pavel Šimčík) miluje improvizaci a stand-up. Hraje tak trochu i v normálním životě. Baví ho uvádět lidi do rozpaků, testovat je a vytvářet trapné situace. Když dostává nabídku zrežírovat své vlastní představení v olomouckém kulturáku, balí tašku, odjíždí z Prahy a nechává za sebou krachující manželství.

„V Olomouci jej čeká milovaná babička (Iva Janžurová), která je také herečka a má v jeho představení vystupovat. Do Pavlova života vstupuje řada nových lidí, hlavně babiččina sympatická pomocnice Mikina (Iva Pazderková), která jako jedna z mála dokáže přistoupit na hry, jimiž se babička a Pavel baví. Pavla angažoval ředitel kulturního domu Grunt (Miroslav Krobot), který je hlavně politik, Pavlovu humoru vůbec nerozumí a ze všeho nejvíc se bojí o svoji politickou kariéru,“ popsali příběh sami tvůrci.

Na scénáři spolupracoval Lubomír Smékal, kamery se ujal Martin Štrba. Natáčelo se hlavně v Olomouci.

Reklama

Výběr článků

Načítám